Tafeltennisvereniging Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 4 januari hebben de jeugdspelers van TTV Het Markiezaat maar liefst 5 prijzen in de wacht gesleept tijdens het jaarlijkse BackHandstoernooi.

Olivier Danowski was in de vorm van zijn leven. Niet alleen behaalde hij samen met Lisa van der Velde een 2e plaats in het dubbeltoernooi, hij wist ook nog eens de eerste plaats te pakken in de Jeugdklasse 4. Na een moeizame zege in de kwartfinale speelde Olivier in de halve finale tegen een meisje waar hij in de poule maar nipt van had gewonnen. Deze keer had hij gelukkig minder moeite met haar, waardoor hij in de finale stond. Aan de andere kant van het speelschema speelde teamgenoot Ferre Huizinga (nadat hij in de kwartfinale ploeggenoot Dorien van Sluijs uitgeschakeld had) ook een halve finale. Hierdoor was het dus mogelijk dat er een finale met twee Markiezaat-spelers zou zijn. Helaas verloor Ferre met 3-1. In de finale speelde Olivier weer tegen een speler van Belcrum. In de poulefase verloor hij nog ruim, maar door wat tactische aanpassingen, en een tegenstander die zijn emoties niet de baas was, wist hij deze partij met 3-1 te winnen.

In de Jeugdklasse 3 speelde Lisa van der Velde als enige Markiezaat-speler. Ze wist al haar groepswedstrijden te winnen en had zich daardoor als eerste geplaatst voor de kwartfinale. Deze kwartfinale verliep zeer moeizaam. Ze gaf een 2-0 voorsprong weg maar won de wedstrijd, mede door wat geluk, alsnog met 3-2. In de halve finale trof ze een tegenstander met thuisvoordeel en deze wedstrijd was eigenlijk een kopie van haar vorige. Ze gaf wederom een 2-0 voorsprong weg, maar won de wedstrijd weer met 3-2 en opnieuw met wat geluk op het einde. Lisa haar tegenstander in de finale (wederom iemand van Belcrum) was net een maatje te groot. ze verloor de wedstrijd met 3-1, al met al een prachtige prestatie van de speelster Markiezaat 1.

Madeleine van der Borght kwam uit in de Jeugdklasse 5 en heeft daar de groepsfase met maar 1 verliespartij gewonnen. Ze heeft het zelfs voor elkaar gekregen om al haar winstpartijen zonder gameverlies binnen te halen. Ook de kwartfinale en halve finale overleefde ze met veel gemak en won ook beide wedstrijden met 3-0. In de finale trof ze een speler van The BackHands. Ze wist de eerste set verdiend te winnen en was ook dichtbij de winst van de tweede set, maar deze ging net als de derde en vierde set naar de speler uit St. Willebrord. Een zeer knappe en verdiende tweede plek voor Madeline dus!

Coach Marvin Sluijter kijkt tevreden terug op het toernooi en vindt dat alle vijf de spelers een fantastisch resultaat hebben neergezet. Iedereen heeft het tot de knockout-fase geschopt en in 3 van de 5 Jeugdklasses die er waren stond er een speler van Het Markiezaat in de finale. Al met al een toptoernooi, met een trotse coach en trotse vereniging! [l]