AGENDA

Woensdag 15 januari

Natuursprong Winter

13:00 | F!TFabriek

Ben jij iemand die houdt van Huttenbouwen, klimmen en lekker actief bezig zijn in de natuur? Kom dan samen met de F!TFabriek op 15 januari van 13.00 tot 15.30 uur spelletjes doen in het bos. Trek je warme kleding aan, neem een vriendje of vriendinnetje mee en zorg ervoor dat je wat te eten/drinken meeneemt. Voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud, De Kraaijenberg, Fianestraat 21, 4617 RA Bergen op Zoom.

Zaterdag 18 januari

Muzikale avond EMM

20:00 | Zalencentrum De Raayberg

De Koninklijk Erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) verzorgt op zaterdagavond 18 januari een gezellige muzikale avond in zalencentrum de Raayberg samen met kleinkunstensemble Frappant, titel: EMM Brengt Een Vrolijke Noot. De veelal lichtvoetige muzikale elementen van de muzikanten worden afgewisseld met verrassende en komische intermezzo’s van Frappant. Ook nu mogen de toeschouwers een vrolijk en afwisselend programma verwachten. Kaarten te koop bij leden van EMM; bestuur@harmonieemm.nl of bij binnenkomst. Aanvang programma 20.00 uur.

Zondag 19 januari

Bergse Wandelclub

7:30 | kantine MOC'17

Zondag 19 januari maandelijkse wandeling Bergse Wandel Club, vertrek: kantine voetbalvereniging Moc '17, Olympialaan 51 Bergen op Zoom. Aanvang 07.30 uur. Vertrek wandeling 08.00 uur. Kilometers: tussen 15 en 18 kilometer. Tijdens de wandeling is er geen pauze. Voor en na de wandeling is er ruimte om wat te eten en te drinken op eigen kosten. De wandeling is gratis! (indien anders word dit tijdig aangekondigd). Nadere info: Bergse Wandel Club: 06-22749297, bergsewandelclub@kpnmail.nl, www.bergsewandelclub.nl. Iedere deelnemer loopt op eigen risico, Bergse Wandel Club kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Oererfmiddag

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

De Oererfmiddag is een leuke en actieve informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden van ecologische woongemeenschap Het Oererf in oprichting. Op deze middag kun je al je vragen stellen, toekomstige bewoners ontmoeten of je bij laten praten over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast mogen bezoekers meedenken en -doen! De middag wordt gehouden in bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Het Oererf is voor iedereen die duurzaamheid interessant vindt, graag bezig is met gezond, natuurlijk en zelfvoorzienend leven, (moes)tuinieren en/of ecologische (zelf)bouw én die ook graag wil wonen op de Brabantse Wal. Er kunnen nog enkele huishoudens aansluiten bij dit unieke woonproject. Meld je wel van te voren aan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden en meer info op de website van Het Oererf: www.oererf.org.

Bingomiddag

14:00 | De Kannebuis

Zondag 19 januari is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur.

Dinsdag 21 januari

Lezing

14:00 | Het Markiezenhof

Lezing op dinsdag 21 januari 14.00 uur tot 16.00 uur. Vooraf een genealogisch café van 13.00 uur tot 14.00 uur. Pauze +/- 15.00 uur met een gratis kopje koffie. Kelder van het Koetshuis Markiezenhof Bergen op Zoom, West-Brabants Archief te Bergen op Zoom, Hofstraat 2b. Organisatie: Nederlandse Genealogische Vereniging De lezingen wordt verzorgd door Eric Elich.

Bezinningsbijeenkomst

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 21 januari wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel “Waarachtig bidden”. Als we diep van binnen verlangen naar een leven dat recht doet aan wat we als heilig in onszelf ervaren. Hoe geven we dan richting aan dit verlangen? Hoe geven we inhoud aan de boodschap die we de kosmos in willen zenden? Deze samenkomst bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij en begint om 20.00 uur. http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom