Afbeelding
Foto:

Chen Hung Liang start Golden Dragon Kung-Fu lessen

BERGEN OP ZOOM - Meester Chen Hung Liang kwam 35 jaar geleden voor het eerst in aanraking met de eeuwenoude Chinese "Golden Dragon" Kung-fu. Hij was meteen verkocht aan deze Oosterse zelfverdedigingssport. Het viel niet mee om een goede leermeester te vinden. Hij volgde de opleiding, verkreeg de naam "Chen Hung Liang" en behoorde sindsdien tot één van de weinigen die het symbool van de Gouden Draak mocht gebruiken. Chen Hung Liang kreeg als enige de toestemming om de Chinese naam, "Chin Lung", te gebruiken op het vaandel.

De lessen van Chin Lung - Golden Dragon voor vrouwen, meisjes, mannen en jongens worden vanaf 19 januari, iedere zondag tussen 14.00 en 15.30 uur gegeven in het gymlokaal, Burgemeester Blomlaan 4 te Bergen op Zoom. Op 26 januari zal de officiële opening plaatsvinden met zijn opvolgers en leerlingen uit België. De enige reden dat meester Chen Hung Liang deze originele oude kennis wil doorgeven, is om de gezondheid van de mensen te bevorderen, en niet om zich daarmee commercieel te verrijken.

Kung-Fu laat zien hoe de mens zichzelf met zijn denken heeft vastgezet, confronteert hem met de realiteit van hier en nu en maakt het dagelijks leven tot een oefening. Uit de geconditioneerdheid van de geest is een bevrijdende doorbraak mogelijk. Waardoor het bewustzijn volkomen vrij kan functioneren. In de Kung-Fu meditatietraining wordt de geest van de leerling rijp gemaakt voor deze ervaring, en voor de integratie van dit inzicht in zijn dagelijks leven.

Het doel van Golden Dragon Kung-Fu is het samen streven naar een volmaakte harmonie van geest en lichaam. De training heeft als doel, meer innerlijke balans te verkrijgen en ideaal zou zijn om innerlijk evenwicht te bereiken. Een middel om je persoonlijkheid te ontplooien en te verrijken. Gevoel voor hoffelijkheid, respect voor de medemens, denk -en concentratievermogen, zelfzucht en lichaamsbeheersing zijn de belangrijkste fundamentele handelingen. Verder eist deze Kung-Fu, moed, vastbeslotenheid, zelfvertrouwen en tegenwoordigheid van de geest.

Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar in de zaal of 06-83657810.