Gemeente krijgt subsidie voor energiebesparingen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft een subsidie ontvangen van 342.100 euro voor energiebesparende maatregelen bij particuliere huiseigenaren.

DOOR REMKO VERMUNT

De subsidie maakt onderdeel uit van de zogenaamde Regeling Reductie Energiegebruik en is door het Rijk in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat huiseigenaren kleine energiebesparende maatregelen kunnen nemen in hun huis zoals het aanbrengen van ledlampen, radiatorfolie, leidingisolatie, stand-by-killers en tochtstrippen.

Hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld per huishouden is nog onbekend, want de gemeente wil de subsidie ook gebruiken voor het geven van advies aan huiseigenaren. Wie bijvoorbeeld meer wil weten over dak-, raam- of gevelisolatie kan straks binnenlopen bij één van de informatieavonden die de gemeente in 2020 gaat organiseren. "Daarnaast komen er vier collectieve inkoopacties voor woningisolatie en zonnepanelen", laat wethouder Andrew Harijgens weten. De gemeente gaat dit overigens niet helemaal zelf oppakken. Het regionaal energieloket en de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom gaan de verschillende activiteiten met betrekking tot deze subsidie uitvoeren. "Op de website www.duurzaambergenopzoom.nl worden ter zijner tijd ook de verschillende activiteiten geplaatst." [l]