25 jaar Stadsgids. FOTO MARILOU THIELLIER
25 jaar Stadsgids. FOTO MARILOU THIELLIER Marilou Thiellier SBM

Stadsgidsen Bergen op Zoom de nieuwe naam voor SBM

BERGEN OP ZOOM - 12 januari was de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Bezichtiging Monumenten, vanaf nu Stadsgidsen Bergen op Zoom. Op 12 april dit jaar is het 25 jaar geleden dat SBM werd opgericht, voorkomend uit het TRAP Plan van toenmalig wethouder Mevrouw Letty Demmers.

In zijn nieuwjaarstoespraak sprak voorzitter Ad Segers over het verleden maar nadrukkelijk ook over de toekomst van SBM. De stichting is toe aan een upgrade van zowel haar activiteiten alsmede het gebruik van moderne media en middelen.

Tijdens de bijeenkomst onthulde hij het nieuwe Logo, het eenjarig Logo m.b.t. het 25 jaar bestaan en de langverwachte nieuwe Website. Behalve dat de informatievoorziening stevig verbeterd is kunnen boekingen voor bijvoorbeeld wandelingen nu rechtstreeks worden gedaan. www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl

Pluim uitgereikt

Het afgelopen jaar werd buiten alle bestaande wandelingen en rondleidingen ook de zogenaamde Pop Up wandeling geïntroduceerd. Gidsen die een goed uitgewerkt plan hebben kunnen dat plan dan ook realiseren. Afgelopen jaar waren 2 gidsen t.w. Wilma de Krom en Kees van Loenhout die met respectievelijk de Kelder en de Bierbrouwerij wandelingen succesvol waren. Zij kwamen dan ook in aanmerking voor de ( jaarlijks) welverdiende Pluim die door Ad Segers werd opgespeld.

Als voorproefje op wat komend jaar nog te gebeuren staat werden gisteren gidsen van het eerste uur voorzien van een herinneringsspeld.

Tevens was er als een rode draad tijdens de bijeenkomst door Johan van Geel en Ad Jansen een Quiz georganiseerd met een knipoog naar de afgelopen 25 jaar.

De gezellige bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje, maar ook met de belofte dat u dit jaar heel veel van Stadsgidsen Bergen op Zoom zult horen.[l]