Prikbord

Bijbels Leerhuis: Woensdag 22 januari van 19.30-21.30 uur Bijbels Leerhuis in het Parochiecentrum olv em. pastor Rud Smit. We lezen een gedeelte uit het Lucas Evangelie vanaf hoofdstuk 9 vers 45.

Gebedsweek van de Eenheid van de Christenen: Van 19 t/m 26 januari is de Gebedsweek van de Eenheid van de christenen met als thema dit jaar 'Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons' (Hand. 28,2). Van maandag 20 t/m vrijdag 24 januari is er om 12.15u een Middaggebed in de dagkerk van de St.-Gertrudiskerk, met voorgangers uit de Protestantse gemeenschap en uit de parochie. Vrijdag 24 januari Vesper om 19.00u in de Ontmoetingskerk met als voorgangers pastor Jan Brok en ds Willem Vermeulen. Daarna om 20.00u in de Ontmoetingskerk een Lezing over Oecumene verzorgd door Jan Brok. Zondag 26 januari Oecumenische viering om 9.30u in de St.-Gertrudiskerk met als voorgangers diaken Jan Foesenek en ds Ellen van Sluijs en muzikale ondersteuning door Capella Feminarum olv Koert Damveld.

Alphacursus: Donderdag 23 januari start de Alphacursus met 25 personen. Hiermee is de cursus volgeboekt! Heeft u toch nog interesse? Dan kunt u dat bij pastor Fredi Hagedoorn aangeven, zodat u op de wachtlijst komt voor de volgende Alphacursus.

On The Move: Vrijdag 24 januari komen de tieners van On The Move om 19.15u samen in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.

PeuterKleuterviering: Zondag 26 januari 9.30u PeuterKleuterviering in de OLV van Lourdeskerk met als thema 'Winter'. Voorganger is diaken Anton Janssen.

Terugkomviering dopelingen: Zondag 26 januari 14.00u Terugkomviering van de dopelingen van het afgelopen jaar met hun ouders en het hele gezin in de OLV van Lourdeskerk. Alle parochianen zijn van harte welkom in deze feestelijke viering. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en de diakens Jan Foesenek en Anton Janssen.

Nieuwjaars-orgelconcert: Zondag 26 januari opent de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) het nieuwe jaar om 16.00u met een Nieuwjaars-orgelconcert in de Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Toon IJzerman speelt aan het Ibach-orgel muziek van Bach en Widor. Na afloop nieuwjaars-ontmoeting voor alle aanwezigen.

Caritascollecte: In het weekend van 1 en 2 februari is de collecte bestemd voor Caritas.

Zin op Zaterdag: Zaterdag 1 februari 19.00u Zin op Zaterdag in de St.-Gertrudiskerk. Maak een reis van je hoofd naar je lijf en hart door te werken met klei en hierdoor je spiritualiteit te ervaren.

Maria Lichtmis: Zondag 2 februari 11.00u in de OLV van Lourdeskerk viering Maria Lichtmis met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en pastor Fredi Hagedoorn.

Kerkbalans: Zoals ieder jaar in januari is ook nu weer de landelijke actie Kerkbalans van start gegaan. Ook in de Lievevrouweparochie zal de post behorende bij deze actie een dezer dagen worden verspreid. De actie Kerkbalans is nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten voor de kerken. Pastorale beroepskrachten én onze kerkgebouwen verdienen uw financiële steun. [l]