Filmavond Oliver Hardy 128 jaar in Bergen Op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 31 januari de eerste Laurel en Hardy filmavond van het jaar en niet zomaar eentje, maar deze keer viert de Jitterbugs Tent de verjaardag van Oliver Hardy die op 18 januari 1892 geboren is. De dikke helft van het duo zal op deze avond in het zonnetje gezet worden door er voornamelijk een solo avond van te maken.

Tussen 19.00 en 20.00 uur zal er een voorprogramma zijn, waarin Oliver Hardy ook te zien is. De reguliere avond gaat van start om 20.00 met een solofilm van Hardy uit 1926. In Along Came Auntie kunnen de rekeningen niet meer betaald worden door Vivien. Manlief is nog met vakantie en er moet noodgedwongen een huurder gezocht worden om de kosten te dekken. De eerste huurder die komt is Vincent (Oliver Hardy) een muzikale duizendpoot, maar wel de ex-man van Vivian.

Vooruit toch een film met Laurel op deze avond en dat is Our Wife uit 1931. Oliver en Dulcie gaan trouwen. Dulcie heeft hetzelfde postuur als Oliver. Nadat de vader van Dulcie (James Finlayson) de foto heeft gezien van zijn aanstaande schoonzoon verbiedt hij het huwelijk. Toch willen ze kosten wat het kost gaan trouwen. Getuige Stan zal alles doen om te helpen. Zij besluiten om Dulcie op te halen en stiekem uit het ouderlijke huis te laten ontsnappen.

Toen Stan Laurel zijn contract niet liet verlengen met producent Hal Roach, liep het contract van Hardy gewoon door. Dat zorgde ervoor dat Oliver Hardy een film onder Roach moest maken, zonder Laurel. In Zenobia uit 1939 speelt Hardy de rol van dokter Tibbett. Hij is een sociale man, die meer uit service doet, dan hij ervoor betaald wil worden. Toch moeten de rekeningen betaald worden en het moet dus anders. Professor McCrackle gespeeld door Harry Langdon (de “nieuwe” wederhelft van Hardy) is een rondreizende kwakzalver. Wanneer zijn olifant Zenobia ziek wordt zoekt hij de beste dierenarts in de stad en komt terecht bij dokter Tibbett. Echter is Tibbett een huisarts en geen dierenarts… Na het uitbrengen deze film werden Laurel en Hardy weer bij Roach herenigd.

Honderdachtentwintig jaar Oliver Hardy wordt gevierd bij De Algemene Vereniging Voor Volkstuinders de Bommesee aan de Glenn Millerstraat 24 in Bergen op Zoom.

Een gezellig clubhuis waar iedereen welkom is op de filmavond. Het is verstandig om te reserveren, want vol is vol. Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com. [l]