Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Paul Asselbergs start met nieuwe column

BERGEN OP ZOOM - Paul Asselbergs start in februari met een maandelijkse column in de Bergen op Zoomse Bode. Iedere eerste woensdag van de maand lucht hij zijn hart over zaken die hem bezighouden.

DOOR REMKO VERMUNT

Sommigen noemen hem een woordkunstenaar, anderen zeggen dat hij een afwijking heeft. Paul Asselbergs kan zich in beide verklaringen vinden. "Spelen met woorden zit er al van jongs af aan in en dat krijg je er ook niet meer uit." Al op jonge leeftijd begon Asselbergs met het schrijven van versjes. Zijn grote voorbeeld is dan ook Toon Hermans. Hij bracht tal van bundels uit. Dat begon met 'Deugende en ondeugende versjes, deel 1. Later bracht hij ook deel 2, 3 en 4 uit. "In deel vier stond ook het gedicht over de verliefde asperge. Dat gedicht heeft zich onderscheiden van de overige versjes", vertelt Asselbergs. Later bracht hij dan ook de versjes uit van de verliefde aardbei, de verliefde ansjovis, de verliefde cacaoboon en zelf de verliefde aardappel. "Die versjes hangen nu bij honderden Bergenaren in de woonkamer", vertelt hij trots.

Naast het schrijven, vindt Asselbergs het ook heerlijk om in het voetlicht te staan. "Of dat nou toespraken waren of stukjes voor Tusse de Schuifdeure. Zolang ik maar met woorden kan spelen. Noem het een afwijking, maar het maken van zo'n grap komt automatisch." Die grappen verwerkt hij ook in zijn columns. "In mei 2006 ben ik begonnen met het schrijven van columns voor de Stadsmag tot juni 2015. Ik schreef er 72 om precies te zijn. In juli 2015 ging ik bij de Gazet verder tot eind 2019. Dat werden er precies 90. Dus hopelijk nu op naar de 200!" Paul's column werd dan ook altijd goed gelezen. "Mensen hebben hem in twee minuten gelezen, omdat 'ie lekker kort is. Maar er zit altijd humor in én een knipoog."

Benieuwd naar Paul's column? Je leest hem volgende week in de Bergen op Zoomse Bode. [l]