Prikbord

Kidskerk: Woensdag 29 januari 13.30 uur Kidskerk in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Lofprijs- en gebedsavond: Woensdag 29 januari 19.30 uur Lofprijs- en Gebedsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk
Alphacursus: Donderdag 30 januari is de tweede bijeenkomst van de Alphacursus. Heeft u toch nog interesse? Er kunnen nog een aantal deelnemers aansluiten. Meldt u dat dan voor donderdagavond bij pastor Fredi Hagedoorn.
The Next Step: Vrijdag 31 januari 19.00 uur komen de jongeren van The Next Step in het Praathuis bij elkaar voor een filmavond.
Caritascollecte: In het weekend van 1 en 2 februari is de collecte bestemd voor Caritas.
Zin op Zaterdag: Zin op Zaterdag 1 februari om 19.00 uur St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat): Van je hoofd naar je lijf en hart. Ontdek op deze avond met klei waar jouw kracht, uitdaging, rust, ontspanning en spiritualiteit ligt. Zit je hoofd vol met gedachten en weet je niet hoe het is om een leeg hoofd te hebben? Door te werken met klei kom je los van je gedachten. Je bereikt de laag van je lichaam en je spiritualiteit. Je bent tijdens het kleien in beweging, in contact met je handen, met je lichaam. Ervaar momenten van inspanning, energie, ontspanning, rust en stilte. Komt u ook?
Maria Lichtmis: Zondag 2 februari 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk viering Maria Lichtmis met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en pastor Fredi Hagedoorn. In deze eucharistieviering is er een kaarsenprocessie en zegening van de kaarsen. Na afloop kunt u de Blasiuszegen ontvangen.
KinderWoordDienst: Zondag 2 februari is er voor de kinderen van de basisschoolleeftijd een KinderWoordDienst tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Egidiusgebed: Woensdag 5 februari 19.30 uur Egidiusgebed in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat).
Kerkbalans: Zoals ieder jaar in januari is ook nu weer de landelijke actie Kerkbalans van start gegaan. Ook in de Lievevrouweparochie zal de post behorende bij deze actie een dezer dagen worden verspreid. De actie Kerkbalans is nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten voor de kerken. Pastorale beroepskrachten én onze kerkgebouwen verdienen uw financiële steun.
Zangers / zangeressen gezocht vastenavendviering: Voor de drie-en-twintigste keer organiseren de Rooms Katholieke parochie samen met Protestantse gemeente een speciale kerkdienst in het weekend van Vastenavond met het motto van dit jaar: uw neus achterna! Extra feestelijk met de aanwezigheid van het leutorkest "De leutige Krabben". Zij vieren hun eigen feest: 6 x 11 jaar! Daar naast is er ook dit jaar weer een speciaal uniek en eenmalig projectkoor onder leiding van Mariëlle Tempelaars. Ook zijn er solo-optredens van enkele jonge musici. Voor het projectkoor worden nog wel zangers / zangeressen gezocht. Er zijn 3 repetities, te weten op de zondagen 2, 9 en 16 februari, telkens om 11.30 uur in de St.- Gertrudiskerk. Voor meer informatie: zie de website van de kerken of raadpleeg Facebook: vastenavendviering. [l]