RBC en Halsteren komen in april met een voorstel

BERGEN OP ZOOM - De leden van RBC Roosendaal en RKSV Halsteren zijn afgelopen week volledig bijgepraat over de lopende gesprekken tussen beide clubs over een mogelijke samenwerking.

DOOR REMKO VERMUNT

Begin januari kondigden de twee voetbalclubs uit respectievelijk Bergen op Zoom en Roosendaal aan met elkaar in gesprek te gaan om te onderzoeken of een samenwerking of fusie in de toekomst mogelijk is. De afgelopen tijd zijn er al verschillende oriƫnterende gesprekken gevoerd. "De besturen van beide verenigingen zien voldoende aanknopingspunten voor dit verdere onderzoek", stelde Jan van Elzakker van RKSV Halsteren.

Ook bij RBC Roosendaal zijn ze positief over dit onderzoek. "Een stuurgroep en een tiental werkgroepen gaan aan de slag en zij zullen in april met een voorstel komen", meldt de Roosendaalse club. Dit voorstel wordt ter zijner tijd voorgelegd aan de leden. Toch werd er afgelopen week door de leden van RBC ook gevraagd om een plan B. Zij willen de naam, het logo en de clubkleuren graag behouden. "Bestuur en aanwezige sponsoren hebben toegezegd om ook een traject op te starten waarbij we serieus onderzoek gaan doen, waarbij RBC als zelfstandige club doorgaat", meldt RBC. "Hiertoe zullen op zeer korte termijn de eerste stappen worden gezet." [l]