Inloopochtend bij het
Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij regelmatig inloopochtenden, steeds met een ander thema, waarover we met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Het thema van donderdag 6 februari is: Het grote heimwee. Ongetwijfeld kent iedereen het gevoel van heimwee: een schoolreisje, wat toch minder leuk bleek, een zomerkamp, wat heus wel leuke dingen had maar toch. Het verlangen om naar huis terug te gaan, je kon eigenlijk niet meer eten, en je werd er haast ziek van. Toch willen we dit heimwee niet het gróte heimwee noemen, hoewel het echt niet onbelangrijk geacht wordt. Maar er is nog een ander heimwee. Het heimwee van de ziel. Diep in ons binnenste, in ons hart, ligt een bloem verborgen, een goddelijke vonk. Zoals de lotus haar wortels heeft in de modderige bodem en de bloem zich strekt en strekt naar het zonlicht toe, zo verlangt die godsvonk, die roos in ons hart, naar het goddelijke licht. Naar de wereld waar ze ooit vandaan kwam en zo verlangt naar terug te keren. Kent u ook dít heimwee? Over het grote heimwee van de ziel willen we graag met elkaar uitwisselen.

Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom. U bent ook vrij om alleen maar een kijkje te nemen in onze uitgebreide bibliotheek. De inloopochtend is op donderdag 6 februari van 10.00-11.30 uur. Toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom. [l]