Acties Soroptimisten voor 'Free a Girl'

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 21 januari organiseerde de Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. haar jaarlijkse filmavond voor het goede doel. Dit jaar raakte de film een zeer actueel thema: #metoo. De vele bezoekers en sponsoren van de filmavond hebben ervoor gezorgd dat de Soroptimisten een bedrag van € 3.450 konden overhandigen aan de Stichting Free a Girl.

Stichting Free a Girl zet zich in voor kinderen die slachtoffer worden van kinderprostitutie. De meisjes die worden vastgehouden in bordelen worden door hen opgespoord en bevrijd. Free a Girl vangt deze meisjes vervolgens op en geeft hen door middel van counseling, scholing en beroepstrainingen een hoopvolle toekomst.

Events voor Free a Girl

De Soroptimisten organiseren dit jaar meerdere events in Bergen op Zoom voor Free a Girl. Zo wordt op 10 maart, n.a.v. Internationale Vrouwendag, in het Zwijnshoofd een lezing gegeven door Leontien van Geffen over haar boek ‘Powervrouwen in beeld en geluid’. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek gaat die avond naar Free a Girl. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).Toegang gratis.

Ook in mei strijden de Soroptimisten tegen kinderprostitutie. Van 25 t/m 31 mei doen zij mee aan ‘Lock me up, Free a Girl’. Bij restaurants en bedrijven door heel Nederland staan in die week hokjes van 1 bij 2 meter waar ‘Freedom Fighters’ zich 12 uur lang in laten opsluiten. Deze hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. In 2019 is er door honderden ‘Freedom Fighters’ ruim € 700.000 opgehaald. Ook in Bergen op Zoom worden dit jaar ‘Freedom Fighters’ opgesloten voor het goede doel.

Alle geplande activiteiten zijn te volgen via Facebook (Soroptimisten Bergen op Zoom e.o.), Instagram (Soroptimisten BoZ) en Twitter (Soroptimisten_Bergenopzoom).

Soroptimist International, waarvan club Bergen op Zoom e.o. deel uitmaakt, is een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Zij bundelen hun krachten voor met name de minder kansrijke vrouwen en kinderen over de hele wereld. Voor meer informatie, zie: www.soroptimist.nl.[l]