Prikbord

Egidiusgebed: Woensdag 5 februari 19.30u Egidiusgebed in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat).
On the Move: Vrijdag 7 februari komen de jongeren van On the Move om 19.15u bij elkaar in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Vesper: Vrijdag 7 februari 19.00u Vesper in de Grot van de OLV van Lourdeskerk. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Presentatie Eerste Communicanten: Zondag 9 februari 11.00u presentatieviering van de Eerste Communicanten tijdens de Eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk. Muzikale ondersteuning door het Samenzangkoor olv Lucie van Wezel.
Feest OLV van Lourdes: Dinsdag 11 februari 9.00u feestelijke Eucharistieviering in de Grot van de OLV van Lourdeskerk ivm feest van O.L.V. van Lourdes, de patrones van onze parochiekerk. Ook zondag 16 februari zal hier aandacht aan geschonken worden in de Eucharistieviering om 11.00u.
181 jaar Congregatie Franciscanessen Bergen op Zoom: Woensdag 12 februari vieren we het 181 jarig bestaan van de congregatie om 9.15u in de gebedsruimte Het Nieuwe ABG met als voorgangers pastoor Paul Verbeek, em. Pastor Rud Smit en diaken Jan Foesenek.
Lofprijs- en Gebedsavond: Woensdag 12 februari 19.30u Lofprijs- en Gebedsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.KerkbalansZoals ieder jaar in januari is ook nu weer de landelijke actie Kerkbalans van start gegaan. Ook in de Lievevrouweparochie zal de post behorende bij deze actie een dezer dagen worden verspreid. De actie Kerkbalans is nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten voor de kerken. Pastorale beroepskrachten én onze kerkgebouwen verdienen uw financiële steun.
Iets doen voor een ander: Woensdag 11 maart, de derde woensdag in de Veertigdagentijd, willen we in het kader van 'Iets doen voor een ander' gaan wandelen met bewoners van Het Nieuwe ABG naar de Sint Catharinakapel. Vrijwel alle bewoners zitten in een rolstoel. Dat betekent dat we vrijwilligers zoeken die willen en kunnen wandelen achter een rolstoel. Vertrek vanuit Het Nieuwe ABG om 13.30u en weer terug om 16.00u. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer bewoners er mee kunnen. Voor info en aanmelden op werkdagen bellen naar het Parochiecentrum tel 233574. De organisatie is in handen van werkgroep NoordZuid.
Zangers/zangeressen gezocht vastenavendviering: Voor de drie-en-twintigste keer organiseren de Rooms Katholieke parochie samen met Protestantse gemeente een speciale kerkdienst in het weekend van Vastenavond met het motto van dit jaar: uw neus achterna! Extra feestelijk met de aanwezigheid van het leutorkest "De leutige Krabben". Zij vieren hun eigen feest: 6 x 11 jaar! Daar naast is er ook dit jaar weer een speciaal uniek en eenmalig projectkoor onder leiding van Mariëlle Tempelaars. Ook zijn er solo-optredens van enkele jonge musici. Voor het projectkoor worden nog wel zangers / zangeressen gezocht. Er zijn 3 repetities, te weten op de zondagen 2, 9 en 16 februari, telkens om 11.30u in de St.- Gertrudiskerk. Iedereen is welkom. Voor meer informatie: zie de website van de kerken of raadpleeg Facebook: vastenavendviering. [l]