Pastoraal hoekje

Geef voor je kerk
Dit is het thema van de actie kerkbalans 2020. De slogan zet mij aan het denken en misschien u ook. Als je om je plaats geeft waar je je geloof in God kan delen, geef je voor je kerk.
Ik heb grote bewondering voor onze vrijwilligers, die zich inzetten voor de actie Kerkbalans. Het kost veel tijd en soms ook het slikken van boze reacties van mensen, die niets meer om de kerk geven en willen geven. Toch gaan ze dapper door, omdat de kerk voor hen van waarde is. Voor hen blijft het de plek en organisatie waar we als leerlingen van Jezus God en elkaar mogen ontmoeten. Het met elkaar op weg gaan geeft inspiratie en energie.
Wat is het bemoedigend dat zoveel mensen meedoen met de Alpha-cursus. Wat is het bemoedigend dat alle generaties de weg naar onze twee kerken weten te vinden en zich hier thuis voelen. Er leeft zoveel in onze parochie en er gebeurt zoveel. Als we er samen onze schouders onder blijven zetten heeft de kerk toekomst in onze stad. Ik hoop dat steeds meer mensen geven om onze twee kerken en dat ook laten zien in de Actie Kerkbalans.
Vrede en Alle Goeds
Pastoor Paul Verbeek
[l]