Joris Volker & Just hamming na afloop van de challange. FOTO TEAM J&J
Joris Volker & Just hamming na afloop van de challange. FOTO TEAM J&J team J&J

Team J&J schaatsen voor Skate4air op de poolcirkel

HALSTEREN - Joris Völker en Just Hamming hebben op 10 februari tijdens de Daylight Challenge van Skate4air in Lulea in Zweden geschaatst van zonsopkomst tot zonsondergang om zo geld op te halen om CF (taaislijmziekte) Het was voor de heren de vijfde keer dat ze deelnamen aan Skate4air.

In 2013 begonnen beiden mannen met een doel om ruim 10.000 op te halen voor een goeddoel dat werd skate4air. Omdat ze graag hun bijdrage wilde leveren aan een oplossing of medicijn tegen CF. Nu vijf edities verder is er ruim 18.000 euro door de mannen opgehaald.

In Lulea was het zwaar en afzien. Je schaatst daar op bevroren zee en de temperaturen zijn er ook echt koud. De temperatuur bij de tocht zelf lag rond de -12 Celsius. Op de dag zelf schaatste er 70 schaatsers die gezamenlijk 8500 km hebben afgelegd. Het gaat om met elkaar zoveel mogelijk kilometers te schaatsen en niet uit te stappen want dan lig je uit de Daylight Challenge.

De totale opbrengst skate4air ligt dit jaar op ruim 500.000 Euro.

Joris Völker en Just Hamming waren ook beiden lid van het air team dat zich inzet rondom Bergen op zoom om ook geld op te halen voor CF.

Dit doen ze onder andere
met bike4air. [l]