Muziekband B'Proud uit Bergen op Zoom. FOTO EDWIN JURGENS
Muziekband B'Proud uit Bergen op Zoom. FOTO EDWIN JURGENS Foto: Edwin Jurgens

Reünie voor de Indische- en Molukse gemeenschap

ROOSENDAAL - Op 25 april wordt in het buurthuis Keijenburg in Roosendaal een reünie gehouden voor de Indische- en Molukse gemeenschap uit heel West Brabant.

Vijf jaar geleden was de eerste keer dat zo een reünie werd gehouden, er is toen veel vraag gekomen uit andere plaatsen in West Brabant om hen er ook bij te betrekken.Niet alleen de Indische- en Molukse mensen zijn welkom, maar ook de Nederlandse vrienden, die in hun jonge jaren met elkaar optrokken zijn van harte welkom. In de jaren 1950-1970 kwamen er heel veel mensen uit het voormalig Nederlands Indië naar Nederland. Veel mensen kwamen te wonen in o.a. Bergen op Zoom, Wouwse Plantage, Roosendaal en Breda.

Muziekbands
Op de reünie treden diverse Indische muziekbands op. Uit Bergen op Zoom zal de bekende band B'Proud optreden met o.a. de gebroeders Wattimena, verder zal uit Bergen op Zoom de groep Suara Angklung een aantal nummers spelen met hun typische Indische muziek instrumenten. Er treden ook bands op uit Roosendaal en Nispen. Er is een mini pasar malam, er zijn informatie stands en er video screen waarop oude foto's worden getoond.
De zaal is open van 14.00 uur en duurt tot 24.00 uur. Informatie:
Indo-Ambon-reünie@outlook.com. [l]