Afbeelding
Sarah (l) en Loïs (r)

Goud voor Sarah van den Kolk en Loïs Hartog op regionale toestelfinales

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 15 februari stond voor Sarah van den Kolk en Loïs Hartog in het teken van de regionale toestelfinales. De Bergse Sarah en de Halsterse Loïs turnen beiden bij de A-selectie van Dynamo uit Roosendaal. De 8-jarige Sarah komt uit in instap N1 en de 11-jarige Loïs in Jeugd N2. Beide turnsters wisten zich tijdens de regiofinale te plaatsen voor alle toestelfinales.

Sarah mag dit jaar voor het eerst deelnemen aan landelijke wedstrijden. Ze doet dit op het hoogste niveau én tot nu toe niet onverdienstelijk. Vorige week stond ze in Eindhoven al op het podium tijdens de eerste landelijke plaatsingswedstrijd en tijdens de regiokampioenschappen allround werd ze zelfs eerste.

Sarah had als eerste toestel rek. Met een keurige oefening (14.00) wist ze zich ruimschoots naar de eerste plaats te turnen. Op sprong lagen de punten heel dicht bij elkaar. Samen met haar teamgenootje Luna kreeg ze daar het zilver omgehangen met een mooie 13.80 als punt.

Ook de vloer kwam ze goed door, doordat ze alle bonussen turnt heeft ze al een voordeel op de rest en dat resulteerde in een 12.35, ook hier een gouden plak.

Als laatste balk, niet echt Sarah haar favoriete toestel. Het lukte haar wel op de balk te blijven, maar maakte net iets te veel wiebels. Ondanks dat nog een mooie zilveren plak.

Loïs mocht het spits afbijten op balk. Normaal niet haar beste toestel, maar vandaag kwam ze behoorlijk zelfverzekerd over en bleef knap op de balk met een keurige 12.95 als resultaat. Het was nog wel best spannend of dat punt goed genoeg was om op het podium te eindigen, maar na de laatste turnster was het punt goed genoeg voor een gouden medaille. Regiokampioene op de balk dus.

Helaas kampt Loïs met een voetblessure waardoor ze een beetje gespannen was voor vloer en sprong. Maar ze kwam er uiteindelijk goed doorheen. Waardoor ze op vloer 6e werd en op sprong net naast het podium eindigde op een 4e plaats.

Haar laatste toestel brug is haar favoriete toestel. Ook hier kwam ze goed door, nog een beetje werken aan de handstanden, maar de uitvoering leverde haar een mooie 13.10 op. Goed voor een bronzen medaille.

De regionale wedstrijden zitten erop. Sarah en Loïs kunnen zich nu verder gaan voorbereiden op de tweede plaatsingswedstrijd 8 maart in Volendam. [l]