Prikbord

On the Move: Vrijdag 21 februari komen de tieners van On the Move om 19.15 uur in het Praathuis bij elkaar.
Vastenavondviering: Zondag 23 februari 12.00 uur Vastenavondviering in de St.-Gertrudiskerk met voorgangers ds Willem Vermeulen en pastoor Paul Verbeek. In de Lourdeskerk is er dan om 9.30 uur een Eucharistieviering met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek.
Aswoensdag: Woensdag 26 februari Aswoensdag met vieringen om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk (Eucharistieviering met voorganger pastoor Paul Verbeek) en in de OLV van Lourdeskerk (Viering van Woord, Gebed en Communie met voorganger diaken Anton Janssen). In beide vieringen wordt de as gezegend en askruisjes uitgedeeld.
Een digitale retraite voor de 40-dagentijd: "De morgen komt" is de titel van de 40-dagenretraite 2020 van de jezuïeten. De retraite gaat op Aswoensdag 26 februari van start. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een e-mail met daarin gebedsteksten, bestaande uit bijbelteksten en meditatieve vragen. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Pasen intenser te beleven. Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org.
Bijbels Leerhuis: Woensdag 26 februari 20.00 uur in het parochiecentrum o.l.v. em. pastor Rud Smit. We lezen uit het 11de hoofdstuk van Lucas 'het Onze Vader'.
Lezing: Vrij zijn om te geloven. Zaterdag 29 februari verzorgt Kerk in Nood een lezing, op uitnodiging van de parochie. In landen als Noord-Korea, Syrië en Nigeria worden mensen vermoord om hun geloof. Elders worden mensen gevangen gezet om hun overtuiging. Maar hoe vrij zijn we in Nederland om te geloven en naar ons geloof te leven? Durven we het over ons geloof te hebben? De lezing begint om 19.00 uur, St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat.
Iets doen voor een ander: Woensdag 11 maart, de derde woensdag in de Veertigdagentijd, willen we in het kader van 'Iets doen voor een ander' gaan wandelen met bewoners van Het Nieuwe ABG naar de Sint Catharinakapel. Vrijwel alle bewoners zitten in een rolstoel. Dat betekent dat we vrijwilligers zoeken die willen en kunnen wandelen achter een rolstoel. Vertrek vanuit Het Nieuwe ABG 13.30u, terug 16.00u, verzamelen 13.15u. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer bewoners er mee kunnen. Info/aanmelden op werkdagen Parochiecentrum,t.233574. Organisatie: werkgroep NoordZuid. [l]