Pastoraal hoekje

Leutige Traditie

Afgelopen weekeinden presenteerden zich een kleine 50 communicanten in onze parochie. Stralend stonden ze deze zondagochtenden in het middelpunt en op het priesterkoor. Trotse ouders en grootouders zaten in de kerk. En na afloop was er ook nog een leuke puzzeltocht voor de kinderen!

Het is mooi om te zien dat nog steeds veel kinderen zijn die de Eerste Heilige Communie willen vieren. Blijf dit doen en denk aan Mij, zei Jezus tegen zijn leerlingen. En dat zijn we blijven doen, al 2000 jaar lang. Een mooie traditie.

In het Bergse is ook Vastenavend een traditie. Als relatieve buitenstaander keek ik in mijn eerste jaar mijn ogen uit. Al snel leerde ik dat Vastenavend voor Krabben veel meer is dan de drie dagen die door de rest van Nederland Carnaval genoemd wordt. Menige keer zag ik na afloop van een doop op zondagmiddag een bonte stoet door de Kerkstraat lopen. Een mooie traditie, al zeg ik het zelf.

Tradities zijn er om door te geven aan onze kinderen. Wat we waardevol vinden, geven we immers graag door. Ik hoop velen van jullie te zien op maandagmiddag, tussen de vele Krabbekes op de markt. Het wordt tijd om mijn gordijn op te zoeken! Ik wens ons allen een leutige Vastenavend.

Diaken Anton Janssen

R.-K. Lievevrouweparochie