Promotiefoto van Beau Hunks.
Promotiefoto van Beau Hunks. onbekend

De levens en magie van Laurel en Hardy

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 28 februari is er weer een filmavond met Laurel en Hardy, maar deze keer ook over Laurel en Hardy. Veel goede documentaires zijn er van Laurel en Hardy niet gemaakt en zeker niet recentelijk.

De bioscoopfilm Stan & Ollie van vorig jaar ook niet meegerekend want dat is gespeeld. Laurel and Hardy - Their Lives and Magic laat zien wie deze heren persoonlijk waren.

Het is een uitgebreide documentaire, in eerste instantie bedoeld voor de Duitse en Frans televisiezender Arte, waar het in première ging.

De maker Andreas Baum heeft diverse mensen geïnterviewd die (destijds) nog in leven waren, zoals Jean Darling van de Boefjes en Lois Laurel, de dochter van Stan Laurel.

Naast interviews met familie, vrienden, kenners en mede-fans, is er veel beeldmateriaal te zien wat nooit eerder is vertoond.

Daarmee is deze documentaire een bijzondere te noemen en eentje die met liefde is gemaakt.

Beau Hunks

Naast deze film staat er Beau Hunks uit 1931 op het programma. Ollie is hevig verliefd op Jeanie-Weenie. Zijn hart breekt als hij bericht krijgt dat zij een ander heeft.

Hij besluit, samen met Stan, om het Franse legioen te dienen om te vergeten. Het vergeten gaat daar erg moeilijk.

Wanneer ze in een zandstorm terecht komen verliezen ze hun groep uit het oog en komen bij een gebied terecht wat op het punt staat om ingenomen te worden door de vijandelijke troepen.

Voorprogramma

Tussen 19.00 en 20.00 uur zal er een voorprogramma zijn, met films uit dezelfde studio waarin de films van Laurel en Hardy gemaakt zijn.

Harold Lloyd is te zien in de Hal Roach productie High And Dizzy uit 1920, jawel een productie van precies honderd jaar oud, maar nog steeds om te lachen.

Daar zorgen De Boefjes ook voor in Anniversary Trouble uit 1935.

Locatie

Dit alles en meer bij De Algemene Vereniging Voor Volkstuinders de Bommesee aan de Glenn Millerstraat 24 in Bergen op Zoom.

Een gezellig clubhuis waar iedereen welkom is op de filmavond.

Het is verstandig om te reserveren, want vol is vol. Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com. [l]