Natuurtocht Verdronken land van Zuid-Beveland. FOTO NATUURMONUMENTEN
Natuurtocht Verdronken land van Zuid-Beveland. FOTO NATUURMONUMENTEN Natuurmonumenten

Op survival door het Verdronken Land van Zuid-Beveland

RILLAND - Ontdek het grootste schorrengebied van de Oosterschelde tijdens de Natuurtocht Verdronken land van Zuid-Beveland! Natuurmonumenten organiseert deze wandeling op zaterdag 29 februari van 13.00-15.00 uur.

De natuurtocht is een uitdagende wandeling door geulen, slik en schor in een gebied waar je normaal niet mag komen. Het verdronken Land van Zuid-Beveland ligt in het zuidoostelijke deel van de Oosterschelde. De geschiedenis van het voormalige getijdenhaventje Rattekaai in Rilland vormt het beginpunt van de excursie.

Voortdurend is de Oosterschelde in beweging, dag en nacht en in weer en wind. Wie even de tijd neemt, ervaart dit aan den lijve. Je beleeft de Oosterschelde zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Maak kennis met zilte planten als zeekraal, lamsoor en Engels slijkgras. Ontdek welke vogelsoorten er langs de waterlijn trippelen en op het schor leven en kom meer te weten over de verdronken dorpen in de Oosterschelde.

Tips van de boswachter:

Start: het voormalig getijdenhaventje Rattekaai, Middenhof, Rilland. Trek oude kleren en laarzen aan. Neem je verrekijker mee. Deze tocht gaat door geulen en over slikken en schorren. Om deel te nemen is het belangrijk om goed ter been te zijn. Daarbij is een goede conditie belangrijk.

Vooraf aanmelden is verplicht via www.nm/nl/agenda [l]