De werkgroep: René-Berna-Wouter-Haroun. FOTO FLOOR DE MAN
De werkgroep: René-Berna-Wouter-Haroun. FOTO FLOOR DE MAN Floor de Man

Roze 50+ gaat na eerste succes door

ROOSENDAAL - Zondag 1 maart is er een informele bijeenkomst om ‘roze’ ouderen elkaar te laten ontmoeten.

Waar het voor jongere lhbti’ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) relatief veel aandacht is, ligt dat voor 50+’ers toch anders. Dit vindt de werkgroep Roze ouderen in Roosendaal. Deze groep bestaat uit 5 personen, te weten Wouter Christiaens, René Hagenaars, Haroun Man, Kathleen Wensveen en Jan Hermes.

Op zondag 1 maart van 13.00 tot 15.30 uur zal in café De Drie Weesgegroetjes. Molenstraat 42 te Roosendaal een bijeenkomst gehouden voor zogeheten ‘roze’ ouderen. ,,Roze ouderen zijn misschien niet altijd even goed zichtbaar, maar ze zijn er wel. Ook in Roosendaal. Het is goed dat deze ouderen elkaar ontmoeten om te kijken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat kan van alles zijn: van het bieden van een luisterend oor en het maken van een praatje tot samen wat activiteiten te ondernemen. Het is in navolging op een eerste succesvolle bijeenkomst de beweging Roze 50+ in Roosendaal in actie komt voor de oudere lhbti’ers. Maar beslist niet de laatste…..! Iedere lhbti’er is welkom!!

Wat maakt deze bijeenkomst zo interessant? Naast de ontvangst door Kathleen en Jan zal die middag een naam gekozen worden voor deze bijeenkomsten. Uit de vele ingediende voorstellen zal een naam resp. winnaar gekozen worden door de aanwezigen. Bovendien zal een inventarisatie plaatsvinden van de wensen die er onder de aanwezigen leven om in de toekomst concreet mee aan de slag te gaan. Dat kan gewoon een praatmiddag blijven, een bingo, een etentje, een dansmoment voor vrouwen, of iets heel anders. De aanwezigen gaan die toekomst bepalen!

Dus ben je lhbti’er: kom gerust langs en je wordt met open armen ontvangen! [l]