Peter en Jelle kampioen van Nederland. FOTO SPORTSCHOOL SHINTAI
Peter en Jelle kampioen van Nederland. FOTO SPORTSCHOOL SHINTAI Sportschool Shintai

Shintai docenten kampioen van Nederland

HALSTEREN - Dit weekend werd in Dordrecht het NK judo Kata georganiseerd. Namens shintai namen docenten Jelle en Peter deel in zowel het katame-no-Kata als in het Nage-no-Kata.

Peter had na zijn operatie eind november hard gewerkt met 3x fysio per week bij stac in Lepelstraat om naar dit NK toe te werken. De docenten van shintai hadden zich ongeschreven in 2 verschillende Kata. In het katame-no-Kata, de specialiteit van Peter en Jele, plaatsten deze heren zich als nr 1 voor de finale. In de finale van 6 wisten ze met een zeer strak Kata en 4 punten verschil op de nr 2 en 33,5 punten verschil op de nr 3 de Nederlandse titel in de hoogste klasse te pakken.

Een zeer knappe prestatie gezien dit voor Peter Goossens alweer de 11e titel op rij is in dit Kata. In totaal is Peter met 14 Nederlandse titels in 2 verschillende Kata recordhouder in Nederland.
Jelle pakte zijn 1e titel in de hoogste klasse. In het Nage-no-Kata plaatste Jelle en Peter zich ook in de finale. In de finale van 6 teams liep ook alles grotendeels naar wens. Het niveau van de nr 1 en 2 was erg hoog dus de behaalde derde plek was een realistische plaats.
Met Goud en Brons op het NK weer prachtige prestaties voor Sportschool Shintai. [l]