Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De Mooij Fietsen: 'We willen de klant verbazen en inspireren'

BERGEN OP ZOOM - Een ruimere opstelling, industriële look maar wel gezellig en een warme sfeer. Kees de Mooij en Moniek Snepvangers hebben na achttien jaar de fietsenwinkel aan de Zuid-Oostsingel volledig vernieuwd en het eindresultaat mag er wezen. "We zijn hier meer dan thuis, dus het moest ook wel een fijne plek worden voor ons én de klanten", lacht Kees de Mooij.

DOOR REMKO VERMUNT

Kees de Mooij is een gevestigde naam in Bergen op Zoom en omstreken als het gaat om fietsen. Van e-bikes tot kinderfietsen, het assortiment is enorm en de service is altijd goed. "Onze producten worden steeds beter en mooier, maar de winkel bleef wat dat betreft een beetje achter", legt De Mooij uit. "De winkel was okay, maar dat is niet goed genoeg." Daarom besloot hij ongeveer een jaar geleden het roer om te gooien. "We zijn vanaf dat moment bij heel veel winkels, horeczaken en fietsenzaken gaan kijken door heel het land om inspiratie op te doen." Daarbij werd voor Kees en zijn vriendin Moniek één ding duidelijk. "Ik wilde een industriële look, maar we willen ook de duurzaamheid van fietsen benadrukken."

Ruime winkel

Het resultaat is een ruime winkel van meer dan 1000 vierkante meter met e-bikes, stadsfietsen, toerfietsen, kinderfietsen én elektrische bakfietsen. Het kantoor is naar boven verhuisd, waardoor meer ruimte gecreëerd is om de fietsen op een mooie manier te presenteren én er is afscheid genomen van de fitnessproducten. De naam is dan ook veranderd van Kees de Mooij fietsen en fitness naar De Mooij fietsen. Verder is er groen naar binnen gehaald in de vorm van bomen en planten én er is een indoor fietsbaan gerealiseerd waar bezoekers hun fiets kunnen uittesten. "We wilden buiten naar binnen halen." En dat is goed gelukt. Dat begint zelfs al bij de gevel die extreem open en licht is, waardoor je met verwondering naar binnen kijkt. "De winkel moet een fijne plek zijn voor de klanten, maar ook voor onze werknemers."

Service

Daarom is er ook voor gekozen om de werkplaats een prominente plek te geven in de winkel. "Het is toch een ambacht en dat willen we laten zien aan de klanten. Ik vind het zelf ook altijd fijn als ik bij een restaurant de keuken in kan kijken, maar het moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren." Dankzij grote ramen kan je dan ook makkelijk de werkplaats inkijken. Wie even moet wachten tijdens een onderhoudsbeurt of een reparatie, kan terecht in de vernieuwde coffeecorner van De Mooij. "We bieden de klanten graag een goede bak koffie aan, maar we hebben ook een haal- en brengservice én leenfietsen." Het moge duidelijk zijn, aan service geen gebrek bij De Mooij fietsen.

Inspireren

"We willen niet alleen dat klanten hier iets kopen, we willen vooral een relatie aangaan met onze klanten. We willen onze klanten verbazen en inspireren." En dat begon al bij de opening. Kees en Moniek wilden geen cadeaus van de genodigden. Wie toch iets wilde geven, kon een donatie doen voor stichting Kip en Apie die kinderfeestjes organiseren voor kinderen waarvan de ouders het financieel niet breed hebben. "Daarmee is een mooi bedrag opgehaald en die cheque gaan we binnenkort overhandigen." [l]

Openingsactie
Vanwege de opening geeft De Mooij fietsen een Cortina E-bike twv € 1649,- weg. Wil jij kans maken hierop? Vul dan de flyer in in de winkel en lever hem in.