Afbeelding
Foto:

Delegatie Sczecinek bezoekt Vastenavend

BERGEN OP ZOOM - Een delegatie uit de Poolse zusterstad Sczecinek heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Bergen op Zoom. Reden van hun bezoek was de Vastenavendviering.

De Poolse delegatie bestond uit burgemeester Daniel Rak, loco-burgemeester Maciej Makselon, een wethouder, de woordvoerder van de burgemeester, een zwembaddirecteur en een gemeenteraadslid. Agata Smolders (van origine Poolse, maar woonachtig in Nederland) vergezelde het bezoek deze dagen en fungeerde als tolk. Leden van de Bergen op Zoomse Stichting Jumelage vergezelden dit gezelschap ook tijdens hun rondgang langs de diverse activiteiten.                

Zondagochtend bracht de delegatie onder andere een bezoek aan de Oecumenische Vastenavonddienst in de St. Gertrudiskerk aan de Grote Markt. 's Middags maakten zij een stadswandeling naar het Jumelage-monument aan het Zuivelpleintje, bezochten ze het Markiezenhof en er werd een bezoek gebracht aan Galerie Narcis aan de St. Annastraat. Daar vond ook een ontmoeting plaats met de overige Bergen op Zoomse leden van de Jumelage en met Mevr. Corry Elzakkers uit Bergen op Zoom, die ook al zeer veel jaren warme contacten onderhoudt met Szczecinek.

De volgende ochtend stond een bezoek aan Bouwclub de Krabbeklutsers op het programma. Zij hebben hun wagen laten zien en meer uitgelegd over het bouwen van een wagen. De lunch die daarna werd genuttigd vond plaats in het Nieuwe ABG. 's Middags werd nog de Kindervastenavond op de Grote Markt bijgewoond en 's avonds was de delegatie in de gelegenheid om de Dweilavond te beleven.

Dinsdag 25 februari stond er een gesprek met burgemeester Frank Petter op het programma. Als gast van de burgemeester mochten zij op het stadhuis aanwezig zijn om de optocht vanaf die plaats gade te slaan. De volgende ochtend vroeg reisde het gezelschap terug naar Szczecinek.[l]