Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Vrijwilligers massaal aan de slag bij NLdoet

BERGEN OP ZOOM - Duizenden vrijwilligers steken op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart weer de handen uit de mouwen voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds om verenigingen, stichtingen en organisaties een handje te helpen bij het vele werk dat zij moeten verrichten.

DOOR REMKO VERMUNT

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven, maar steeds minder burgers willen zich daadwerkelijk inzetten voor een organisatie. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Tijdens NLdoet kan iedereen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. "Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen", stelt NLdoet. Organisaties mogen dan ook kosteloos hun klus aanmelden via de website www.nldoet.nl. Dat hebben ook tal van instanties in de gemeente Bergen op Zoom gedaan. Wij zetten er een aantal op een rijtje:

Lepelstraat

Onder andere in Lepelstraat zijn al drie klussen aangemeld, waarvan één zelfs al vol zit. Bij S&L zorg was men op zoek naar vijf vrijwilligers die wilden helpen bij het aankleden en opfrissen van de entree. De bedoeling is om een plantenbak/rek te maken en daar vervolgens plantjes op te zetten. Die klus wordt dus sowieso geklaard.

'Wij zoeken veel mannen en vrouwen die hun
steentje bij willen
en kunnen dragen'

Het Thomashuis in Lepelstraat is nog op zoek naar zeventien vrijwilligers die samen met hen de tuin van de bewoners op orde willen maken voor de zomer. Werkzaamheden bestaan o.a. uit het verticuteren van de grasvelden, paden met houtsnippers vullen, schoonmaken van het terrein etc. Verder zijn er enkele bijgebouwen die er aan toe zijn gebeitst en geverfd te worden. Bij 't Weike, het buurthuis van Lepelstraat, zoekt men nog zeven mensen voor het plegen van klein onderhoud.

Halsteren

In Halsteren staan vier klussen op de planning. Scouting Jeanne D`arc zoekt in totaal dertig mensen voor het verven van de binnendeuren, het schoonmaken van de luiken, het mosvrij maken van de gevels, dakkapellen en schoorstenen en nog meer. SDW Woonlocatie De Schans zoekt nog één persoon voor het helpen bij het aanleggen van een moestuin en Stichting Landgoed De Hertgang had ook twee klussen aangemeld, maar die zijn allebei al gevuld.

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom staan er negentien klussen op de planning. Roeivereniging Aquarius zoekt nog twee mensen die helpen met het schilderen van de plafonds van de botenloods, onderhoudsruimte en kleedkamers. Bij S&L zorg zoeken ze nog twee mensen die helpen bij het realiseren van een overkapping voor de bewoners van de Diepenbrocklaan. tanteLouise wil graag op 13 maart alle bewoners/cliënten van hun 17 locaties op de Brabantse Wal in de gelegenheid stellen om in de visagie te gaan, de haren te modelleren en als kers op de taart... een prachtige portretfoto van een gelukkige mevrouw of meneer. "Wij zoeken veel mannen en vrouwen die hun steentje bij willen en kunnen dragen." Dagcentrum De Pompon organiseert een verwenmiddag voor cliënten met meervoudige beperkingen. Zij willen verschillende belevenissen creëren, zoals samen klussen in de tuin én huifbedrijden.

Heb jij wat tijd over of zet je je graag in voor een goed doel? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij een van de vele klussen. Dat kan via www.nldoet.nl. Wil je nog een klus aanmelden? Ook dat kan via deze website. [l]