Een stenige en een groene voortuin. FOTO STICHTING STEENBREEK
Een stenige en een groene voortuin. FOTO STICHTING STEENBREEK Stichting Steenbreek

Klimaat dichtbij huis in Tuinwijk en Noordgeest

BERGEN OP ZOOM - De wijkcommissies Tuinwijk en Noordgeest van Bergen op Zoom nodigen bewoners van deze wijken uit voor een inspirerende avond over klimaat en groen in de wijk en tuin.

Heeft u het de afgelopen zomer ook zo heet gehad? Op straat of in uw tuin? Of zag u na een heftige regenbui de putdeksels omhoog komen? Heeft het hemelwater wel eens in uw huis of garage gestaan? En dacht u ook: wat kunnen we hieraan doen? En ook: wat doet de gemeente eigenlijk?

Dan zouden we u van harte willen uitnodigen voor de thema-avond “Klimaat Dichtbij Huis” op dinsdagavond 10 maart in de Pomonaschool, Pomonalaan 45 te Bergen op Zoom, voor een programma over klimaatverandering en oplossingen.

Programma

19.30u Inloop met koffie of thee

20.00u Opening door dagvoorzitter, Jacques Ververgaart

20.05u Klimaatverandering en klimaataanpassing, uitdaging voor gemeente en bewoners, wethouder Andrew Harijgens

20.20u Extreem weer in de wijk, Annemieke Bijker en René van de Sande, medewerkers gemeente Bergen op Zoom

20.50u Pauze

21.00u Wat te doen in je tuin?, Inspirator Hanneke Oosterlee

21.30u Vragen en discussie

22.00u: Afsluiting.

De avond zal ook het startpunt zijn voor vervolgacties. Zo zal er in samenwerking met de Stichting Steenbreek en Natuurpodium een actiedag komen, met het motto: “Tegel eruit en plant erin”.

Wijkcommissies Tuinwijk en Noordgeest, samen met gemeente Bergen op Zoom. wijkcommissienoordgeest@ziggo.nl en wijkcomtwboz@gmail.com, www.noordgeest.nl; www.duurzaambergenopzoom.nl; www.regionaalenergieloket.nl/bergen-op-zoom; www.steenbreek.nl. [l]