Peter met zijn leerlingen Rik en Yentel.
Peter met zijn leerlingen Rik en Yentel. Sportschool Shintai

Shintai judokas behalen zwarte band

HALSTEREN - Deze week werden in Spijkenisse de Dan examens judo voor 1e t/m 3e Dan georganiseerd. Sportschool Shintai had met Rik Stalpers en Yentel Boot twee kandidaten.

Rik Stalpers

Rik deed examen voor 1e dan judo. Allereerst demonstreerde hij met zijn maatje Wessel vakkundig het Katame-no-Kata. Daarna wat zenuwen voor het tachi-Waze gedeelte. Echter stijgde Rik hier boven zichzelf uit en demonstreerde hij zijn worpen op uitstekend niveau. Hierna het Ne-Waza als afsluitend gedeelte. Dit was Rik op het lijf geschreven dus hier was het genieten voor de Jury. Het antwoord na het examen volgde dan ook snel. Geslaagd voor 1e Dan Judo.

Yentel Boot

Hierna was het de beurt aan Yentel die examen deed voor 2e Dan Judo. Als fanatiek wedstrijd judoka had Yentel 100 punten behaald en zo vrijstelling voor een Kata. Ze begon haar examen met het Katame-no-Kata. Zeer strak en gecontroleerd wist Yentel dit met haar maatje Jelle te demonstreren. Ook het Tachi-Waze en Ne-waza gedeelte was genieten en werd zeer goed gedemonstreerd. De uitslag was dan ook Geslaagd voor 2e Dan Judo.

Rik Stalpers en Yentel Boot van harte gefeliciteerd met jullie behaalde graad. Wij zijn als Shintai trots dat we met jullie mogen werken. En Jelle en Wessel weer bedankt voor jullie geweldige rol als uke.

Informatie

Voor meer informatie over judo bij Shintai kijkt u op www.sportschoolshintai.nl of sportschool shintai Facebook/instagram. [l]