Prikbord

Vastenactie: Dit weekend is de caritascollecte bestemd voor de Vastenactie met als thema dit jaar: 'Werken aan je toekomst'. De Vastenactie steunt dit jaar projecten die beroepsonderwijs aan bieden, zoals in Bangladesh, Zambia en Sierra Leone. Woensdag 11 maart om 19.30 uur in het Parochiecentrum gaan we dieper in op het thema en de projecten olv diaken Anton Janssen.
Vastenmaaltijd: Vanaf woensdag 4 maart is er weer iedere woensdag in de Veertigdagentijd een vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Iedere woensdag is er ook een activiteit aan gekoppeld in de middag of in de avond. Zie voor meer info de folder, die ligt in de kerken en in het Parochiecentrum.
Geloof Verbeeld: Donderdag 5 maart gaat Geloof Verbeeld weer van start met een bezoek aan de Johannes de Doperkerk in Oosteind, even voorbij Oosterhout. Vertrek 13.15 uur vanuit het Parochiecentrum.
On the Move: Vrijdag 6 maart komen de tieners om 19.15 uur in het Praathuis van de OLV Lourdeskerk bij elkaar.SamenzangkoorZaterdag 7 maart viert het samenzangkoor haar 5-jarig bestaan. Na de viering is er koffie of thee in de koffiehoek.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 7 maart 19.00 uur St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Thema: Gedoopt en gezonden. Vorig jaar heeft paus Franciscus ieder van ons uitgedaagd om als gedoopten ons ook als gezondenen te beschouwen. Hij heeft ons gevraagd onze relatie met Jezus als leerling van Hem te hernieuwen. Het Bijbelboek 'De Handelingen van de Apostelen' vormt daarbij de leidraad hoe we kunnen blijven getuigen van ons geloof. En zeker ook wat wij kunnen betekenen in onze eigen omgeving.
KinderWoordDienst: Zondag 8 maart tijdens de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Peuter-Kleuterviering: Zondag 8 maart 9.30 uur Peuter-Kleuterviering voor de allerkleinsten en hun familie in de OLV van Lourdeskerk met voorganger diaken Jan Foesenek.
Viering Rouw en Verlies: Zondag 8 maart 14.30 uur Viering rond Rouw en Verlies in het Parochiecentrum met als thema: 'Een pad ontstaat door erop te lopen'.
Orgelconcert: Op zondagmiddag 8 maart is er om16.00 uur in de Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) een orgelconcert door Janno den Engelsman die het Ibach-orgel bespeelt. Thema: "Parijse Sferen". Er wordt muziek gespeeld van de beroemde Franse componist-organisten Dubois, Vierne en Widor die eind 19e, begin 20e eeuw in Parijs werkzaam waren.
Iets doen voor een ander: Woensdag 11 maart wandelen met bewoners van Het Nieuwe ABG naar de Sint Catharinakapel. Gevraagd vrijwilligers, die willen en kunnen wandelen achter een rolstoel. Vertrek vanuit Het Nieuwe ABG om 13.30 uur. We verzamelen daar om 13.15 uur. Hoe meer vrijwilligers. Info en aanmelden op werkdagen tel 233574.[l]