Wakker worden bij het Rozenkruis.
Wakker worden bij het Rozenkruis. Foto:

AGENDA

Donderdag 5 maart

Ruilavond

19:00 | De Korenaere

Donderdag 5 maart wordt er weer een ruilavond gehouden door postzegelvereniging Delta Oost in wijkcentrum de Korenaere van 19.00 tot 21.30 uur. Naast de maandelijkse veiling is er de snuffeltafel en verloting met mooie prijzen.

Inloopochtend Rozenkruis

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij regelmatig inloopochtenden, steeds met een ander thema. Het thema van donderdag 5 maart is: Wakker worden. Wat is echt wakker zijn? Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom van 10.00-11.30 uur. Toegang gratis. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Zaterdag 7 maart

Alain Clark live in de Waterput

13:00 | De Waterput

De onder meer van de Beste Zangers van Nederland bekende zanger Alain Clark (Haarlem, 1979) komt op zaterdag 7 maart live in popspeciaalzaak De Waterput, Bosstraat 36 te Bergen op Zoom zijn nieuwe album voorstellen. Hij zal een aantal tracks van het nieuwe, in Amerika met producer Justin Stanley opgenomen album Sunday Afternoon gaan zingen en een signeersessie komen verzorgen. De instore in De Waterput vangt aan om 13.00 uur en de toegang is gratis!

Bingo in het Hoofdkwartier

20:00 | Hoofdkwartier

Op zaterdag 7 maart is er een bingo in het ontmoetingscentrum aan de Rembrandstraat 52. Zaal open vanaf 19.00 uur. Aanvang 20.00 uur. De activiteitencommissie heeft weer leuke prijzen ingekocht en nodigt u van harte uit. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius abt in de wijk Borgvliet.

Zondag 8 maart

Rommelmarkt

10:00 | Sportpark De Staakberg

Op zondag 8 maart organiseren de drie sportverenigingen van Sportpark De Staakberg in Bergen op Zoom hun jaarlijkse rommelmarkt. Verspreid over de clubhuizen van korfbalvereniging Scheldevogels, honk- en softbalvereniging de Wizards of Boz en tafeltennisvereniging Het Markiezaat is een groot aantal tweedehands spullen te koop. Openingstijden van 10.00 tot 15.00 uur. Parkeren en entree is gratis. Adres: Staakberg 4, Bergen op Zoom.

Maandag 9 maart

Ruilbijeenkomst Onderling Contact

19:30 | Buurthuis de Kastanje

Op maandag 9 maart wordt weer een ruilbijeenkomst bij postzegelvereniging "Onderling Contact" gehouden, in buurthuis de Kastanje, Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Het bestuur hoopt nog voorstellen van de leden te horen voor het 65-jarige jubileum van de vereniging later dit jaar. Aanvang 19.30-22.00 uur. Via de diverse aanwezige insteekboeken heeft u altijd een goede mogelijkheid om uw collectie nader aan te vullen. Op de koopjestafel kunt u voldoende vinden en de veiling biedt anders genoeg verzameluitdagingen.

Openbare meespeel repetitie EMM

19:30 | Ontmoetingscentrum 't Fort

Maandag 9 maart is iedereen van harte welkom bij de koninklijk erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht. Speel geheel vrijblijvend met ons mee tijdens onze jaarlijkse openbare kennismakingsrepetitie. Iedere maandag repeteren we onder leiding van Inge Kegel-Verbraak van 20.00-22.00 uur in ontmoetingscentrum 't Fort, Bernadettestraat 4. Behalve muziek maken organiseren we bijzondere projecten, zoals ons jaarlijks fietsconcert en restaurantdag. Meer info: bestuur@harmonieemm.nl. Aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 10 maart

Klimaat Dichtbij Huis

19:30 | Pomonaschool

De wijkcommissies Tuinwijk en Noordgeest van Bergen op Zoom nodigen bewoners van deze wijken uit voor een inspirerende avond over klimaat en groen in de wijk en tuin. Heeft u het de afgelopen zomer ook zo heet gehad? Zag u na een heftige regenbui de putdeksels omhoog komen? Heeft het hemelwater wel eens in uw huis of garage gestaan? Kom dan naar de thema-avond "Klimaat Dichtbij Huis" op dinsdag 10 maart, Pomonaschool, Pomonalaan 45, Bergen op Zoom. Aanvang 20.00 uur. Info: wijkcommissienoordgeest@ziggo.nl en Wijkcomtwboz@gmail.com.

Alain Clark komt optreden in De Waterput.