Nieuwe stap bij ontwikkeling Gageldonk-West

BERGEN OP ZOOM - Stadlander neemt een nieuwe stap in de ontwikkeling van Gageldonk-West. Verschillende gebieden zijn al aangepakt, maar nu is ook de Populierenbuurt aan de beurt. Groot onderhoud én sloop staan hiervoor op de planning.

DOOR REMKO VERMUNT


Stadlander is al sinds 2012 samen met de gemeente Bergen op Zoom bezig met het vernieuwen van de wijk Gageldonk-West. "We verbeteren de leefbaarheid door het woonaanbod en de straten in de wijk te vernieuwen en door bewoners met elkaar in contact te brengen", stelt Stadlander.

Afgelopen dinsdag kregen bewoners van de Berkstraat, Populierlaan en Meidoornlaan de plannen te horen. "We hebben besloten om de 48 duplexwoningen aan de oneven zijde van de Populierlaan te slopen en te vervangen voor duurzame, energiezuinige woningen. De in totaal 40 duplexwoningen aan de Berkstraat en Meidoornlaan worden opgeknapt en energiezuiniger gemaakt. Zo zorgen we dat onze huurders prettiger wonen in deze woningen en blijft er genoeg afwisseling in het woonaanbod in de wijk." De boodschap werd volgens Stadlander dinsdagavond met gemengde gevoelens ontvangen. "Dit is wel even schrikken", klinkt het bij een aantal bewoners. Sommigen hadden het nieuws wel zien aankomen. "We gaan er het beste van maken."

Sociaal plan

Voor de bewoners van de Populierlaan start op 1 april 2020 een sociaal plan. Dat houdt in dat Stadlander haar huurders begeleidt naar een andere woning. Daarnaast ontvangen zij een vergoeding voor de verhuiskosten. Het sociaal plan heeft een doorlooptijd van 1,5 jaar en eindigt op 1 oktober 2021. Het groot onderhoud van de woningen aan de Berkstraat en Meidoornlaan staat gepland voor 2021.