Shantykoor
Shantykoor "de Batraven". FOTO RICK JANSE Rick Janse

Halfvasten concert
Shantykoor De Batraven

BERGEN OP ZOOM - Aan het begin van het nieuwe jaar 2020 kijken de leden van het shantykoor “de Batraven” terug op een succesvol 2019, waarbij zowel binnen als buiten Bergen op Zoom meerdere optredens zijn verzorgd. Buiten de stad werd er o.a. acte de présence gegeven in Blankenberge, Spijkenisse en Willemstad.

Zoals gebruikelijk werden ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum Jacqueline, zorgcentrum Elisabeth (Halsteren) en de woonzorgcentra Het Nieuwe ABG en Residentie Moermont optredens door “de Batraven” verzorgd. Traditioneel beginnen “de Batraven” een nieuw jaar met een Halfvasten Concert. Ons Halfvasten concert vindt plaats op zondag 22 maart in Café-Zalen de Mortier, Dubbelstraat 66, Bergen op Zoom: Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Onder leiding van dirigent Peter Witjes brengen “de Batraven” een gevarieerd programma van Nederlands-, Engels-, en Duitstalige shantys (zeemansliederen). Naast “de Batraven” vindt er een gastoptreden plaats van het Cultikoor uit Tholen onder leiding van Indra Ville. En verzorgt de Ierse band Tyrconnell een pauze- en sluitingsoptreden.

“De Batraven” tellen op dit moment circa 54 koorleden, exclusief een 8-tal muzikanten. Voor dit jaar staat er ook een luisterconcert in de kapel van het “Katrientje” gepland op 27 september. Zet deze datum alvast in uw agenda. [l]