Spado collecteert voor Fonds Gehandicaptensport

BERGEN OP ZOOM - Van 29 maart tot en met 4 april collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland.

Ook dit jaar zetten vele vrijwilligers zich in en gaan als collectant langs de deur. In Bergen op Zoom, Halsteren en Rucphen wordt voor de 22e keer de kar getrokken door atletiekvereniging Spado. Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor alle gehandicapten in Nederland, zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. De collecteweek is de belangrijkste bron van inkomsten. Deze wordt ondersteund door ondermeer beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en ambassadeurs Gert-Jan Theunisse, zanger Jannes, Wilfred Genee, Arnold Vanderlyde, Carl Verheijen en Peter Faber. Uit de collecteopbrengst worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen. Een gedeelte van de opbrengst is voor de collecterende vereniging. Binnen Spado zal het bedrag specifiek ingezet worden voor de G-atleten de RaceRunners.

Geïnteresseerden die mee willen collecteren, kunnen contact opnemen met Jeroen Jonkers, tel. 06-14016061 of ggroep@spado.nl. [l]