Afbeelding
Foto:

Wethouder langs de deuren voor betere afvalscheiding

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Andrew Harijgens ging afgelopen week, samen met een campagneteam van afvalverwerker Saver, langs honderd adressen in Meilust om inwoners aan te sporen om GFT+E afval beter te scheiden.

Inwoners van deze adressen ontvingen een verzamelbakje voor het GFT+E afval, met daarbij behorende composteerbare zakjes, een flyer met uitleg en een sticker voor in de container met hierop de juiste methode van afval scheiden. "Uit gegevens van de gemeente blijkt dat het veel voorkomt dat men etensresten inzamelt bij het restafval en niet bij het GFT+E afval", stelt de gemeente. Maar liefst 30% van al het restafval bestaat uit etensresten. Het doel van de campagne Samen aan de Bak, samen met de andere Savergemeenten, is de hoeveelheid restafval terug te brengen van nu 185 kg per inwoner per jaar naar 100 kg per inwoner per jaar eind 2020.

Omdat etensresten het zwaarst wegen op het restafval, worden deze interventies georganiseerd om mensen goed te informeren over de juiste inzamelmethode. Ook in de andere Savergemeenten (Halderberge, Woensdrecht en Roosendaal) gaat het campagneteam langs honderden deuren. Op 4 april kunnen 100 huishoudens in Halsteren een bezoekje verwachten van het campagneteam. De resultaten van de pilot worden geƫvalueerd en dan wordt bepaald of er een vervolg komt bij meerdere huishoudens. [l]