Nieuw Borgvliet overspeelt NVS na rust totaal

BERGEN OP ZOOM - Op het kunstgrasveld werd gespeeld waarnaar was uitgeweken omdat het hoofdveld voor de zoveeelste keer dit seizoen onbespeelbaar was door( zware) regenval De planologische blunder om het sportpark De Markiezaten op het natste stuk grond in Bergen op Zoom te realiseren, wreekt zich hier andermaal.

De Oranjezwarten begonnen furieus en bestookten 10 minuten lang het doel van de geelzwarten. Maar zonder resultaat. Wat vaak gebeurt, scoren de hekkensluiters na weer onnodig geknoei in de achterhoede, de openingtreffer.Ahmed Mohamed scoorde de gelijkmaker toen de Nispenaren stopten in afwachting van een fluitsignaal van de scheidsrechter wegens een vermeende overtreding dat dus niet kwam. Na een fraaie pass en dito afmaken kwamen de gaten weer op voorsprong vlak voor de rust.

Na de pauze schroefden de mannen van Joost Demmers het tempo op en werden de arme Nispenaren compleet overlopen.

Aanvoerder Michiel Wilting was de grote man met 1 assist op Stefan die koelbloedig afrondde en 3 doelpunten, een zuivere hattrick waarmee hij zijn derde ster behaalde dwz 75 plus 1 doelpunten voor Nieuw Borgvliet 1. Op naar de 100 Michiel! De keihard werkende Marco de Vos scoorde met zijn patent een lage kogel van 20 meter evenzo zijn doelpunt. Overigens werkte het hele team hard met zeker in het achterhoofd de gedachte aan Willem de Been die jarenlang een geweldige supporter was van zijn Nieuw Borgvliet maar de strijd tegen een slopende ziekte die middag moest opgeven. We zullen je missen Willem maar ook de mooie uren die jij ons gaf op De Brombeer en daarna op De Markiezaten nooit vergeten.

Zondag naar Sprundel dat met BSC en Nieuw Borgvliet strijdt om de titel. Met Jeffrey Franken er weer bij is de kans op een goed resultaat zeker haalbaar. [l]