Boris in actie. Noor op derde plek. FOTO WOUTER GROENEN
Boris in actie. Noor op derde plek. FOTO WOUTER GROENEN Wouter Groenen

Succes op de schaats
straks op de skates

BERGEN OP ZOOM - Noor Schroyens, lid van SkategroepBoZ, haalde dit weekend een mooie 3e plaats op het podium van het Kleine Banen Toernooi, een schaatscompetitie van KNSB Gewest Brabant-Limburg-Zeeland, waarbij de verschillende ‘grote afstanden’ op een kleine baan ofwel ijshockeybaan worden geschaatst.

De technieken van het inline-skaten zijn ongeveer hetzelfde als die van het langebaan- schaatsen. Ook al ligt er geen ijs op de Binnenschelde of de kanalen en rivieren rond Bergen op Zoom, je kunt toch de techniek aanleren door middel van het skaten! En zelfs al is het een utopie dat er ooit nog ijs ligt op de Binnenschelde , dan nóg heeft Bergen alle troeven in handen met de Boulevard, het rondje Binnenschelde en de verdere omgeving om hier prachtige routes te skaten. Californië aan ‘t Scheld!.

Buiten
SkategroepBoZ is er dus meer dan klaar voor om weer naar buiten te gaan, het asfalt op, ons zwarte ijs. Gewoon voor de lol, of ook om nu of later mee te doen aan inline-skate wedstrijden Zie jij dit ook wel zitten? Dat snappen ze bij de Skategroep ook wel. Vanaf nu wordt er weer iedere week opnieuw gekeken of er binnen of buiten geskate wordt. Je bent welkom om mee te doen vanaf 8 jaar. Ook de oudere groep vanaf 12 jaar is steeds op zoek naar nieuwe leden. Meld je aan en stuur een e-mail naar skate@striene.nl of Whatsapp naar 06-21848298 (Cor Soons). Je wordt dan tijdig geïnformeerd over acties, veranderingen, trainingstijden en verder. Vindt onze pagina’s leuk op Instagram en Facebook voor regelmatige updates, foto’s en filmpjes. [l]