Hommel op slangenkruid.
Hommel op slangenkruid. Foto:

AGENDA

Zaterdag 14 maart

Bijeenkomst veteranen

14:00 | Het Zwijnshoofd

Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum heeft zaterdag 14 maart weer een bijeenkomst in het ontmoetingscentrum "Het Zwijnshoofd" Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Vanaf 14.00 uur staan de deuren weer open voor alle veteranen die in het bezit zijn van een veteranenpas om samen met jonge en oudere veteranen een fijne middag te hebben, ook alle familieleden en vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Voor meer info: www.veteranenbergenopzoom.nl of mail naar info@veteranenboz.nl of bel Hans van Leest 06-41914892.

Lezing beheer wilde drachtplanten

14:00 | Wijkcentrum de Bergse Plaat

Zaterdagmiddag 14 maart organiseert bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant de lezing 'Wilde drachtplanten en hun beheer'. Spreker is dhr. Arie Koster, werkzaam bij Van Hall Larenstein university in Velp, waar hij aan nieuwe ontwikkelingen werkt wat betreft landschapsbeheer en groenontwikkeling. Groene landschappen, parken, bomen en andere groene elementen blijken een goede invloed te hebben op welzijn en gezondheid van de mens. U bent van harte welkom in Wijkcentrum De Bergse Plaat, Ooitas 3 te Bergen op Zoom. Aanvang 14.00 uur. Voor leden gratis.

Trip in Duister

19:30 | De Kannebuis

Trip in Duister, Wandeltocht van ongeveer 5 km met vragen en opdrachten, door de dorpskern van Halsteren. Zaterdag 14 maart, start om 19.30 uur in Grand Café de Kannebuis te Halsteren. Meebrengen zaklamp en balpen. Na terugkomst uitslag van de trip en uitleg, daarna Grote Loterij tbv Gehandicaptencarnavalsbal, om deze in 2021 weer te kunnen organiseren. Inlichtingen John Meerman, 06-51423524, namens bestuur 't Spinooltje.

Zondag 15 maart

Hofconcert in het Markiezenhof

11:00 | Het Markiezenhof

Zondag 15 maart om 11.00 uur. In de prachtige akoestiek en het decor van de Hofzaal Markiezenhof komen de meesters in de oude muziek volledig tot hun recht. Iris de Koomen (sopraan), Annette Stallinga (alt), Margriet Verzijl (luit en theorbe) en Marco de Souza (viola da gamba) weten als geen ander de sfeer aan het hof van toen terug te halen. Ze hebben een Frans programma met werken van Constantijn Huygens, Henri Desmarets, Orlando di Lassus, Jean Philippe Rameau en Guillaume de Machaut. Kaarten verkrijgbaar via de website van Theater De Maagd en op de ochtend van het concert in het Markiezenhof.

Dinsdag 17 maart

Bezinningsbijeenkomst

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 17 maart wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel "De wetten van karma". Karma is de bestemming van je gedachten, gevoelens en handelen. Deze samenkomst in de tempel bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Aansluitend is er nog tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij. De bezinningsbijeenkomst is op dinsdag 17 maart, aanvang 20.00 uur, Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.