FOTO CHRISTIAN TRAETS
FOTO CHRISTIAN TRAETS Foto: CHRISTIAN TRAETS

BergenOpZoomNL biedt podium aan nieuw talent

BERGEN OP ZOOM - Na een daverende eerste editie komt er een vervolg op de zangcontest van BergenOpZoomNL waar regionaal talent kans maakt op een podiumplek. Dit jaar pakt de organisatie grootser uit met verrassende prijzen. Café De Markies is wederom drie weekenden lang de thuishaven van de zangcontest.

“Na het succes van het eerste jaar willen we de enthousiaste deelnemers voor de zangcontest dit jaar nog mooiere prijzen bieden. Naast een plek op het hoofdpodium van BergenOpZoomNL, maken ze tevens kans op een podiumplek op een groot muziekfestival in de omgeving van Tiel en het inzingen en afmixen van een nummer in de studio op bestaande audio”, zegt René Hopmans, eigenaar van Focus Events.

Kansen

Tijdens de eerste editie van de zangcontest lag het niveau verrassend hoog, waardoor maar liefst twee deelnemers een podiumplek wonnen: Marscha Gladdines en Glenn Danen. Zij gaven een optreden op het hoofdpodium van BergenOpZoomNL en elders op het terrein in het Flügel Feestcafé. Met de zangcontest biedt Focus Events mooie kansen aan aanstormend talent. “We zien bij deelnemers van de vorige editie dat ze nadien veel aanvragen krijgen voor optredens in de regio. Ook werd Harold Mieger door de jury en het publiek uitgeroepen tot publiekslieveling en verdiende zo onverwachts een extra plekje in het Flügel Feestcafé”, zegt René.

Inschrijven

De winnaar van de zangcontest staat straks niet naast de minste artiesten op het podium. Inmiddels is bekendgemaakt dat grote namen als Jeroen van der Boom, Snollebollekes, Django Wagner, John West en Zanger Kafke op zaterdag 20 juni optreden tijdens BergenOpZoomNL. De voorrondes van de zangcontest zijn op 10 april en 8 mei vanaf 20.00 uur in café De Markies, en de finale is op 22 mei. Kandidaten kunnen zich aanmelden via info@bergenopzoomnl.com. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.bergenopzoomnl.com. [l]