ProefMei 2020 onzeker door coronavirus

BERGEN OP ZOOM - De 14de editie van ProefMei zal plaatsvinden van 11 t/m 14 juni 2020. Onze wereld wordt op dit moment echter in het hart geraakt door het coronavirus.

De boodschap van de overheid en van premier Mark Rutte is overduidelijk: meer dan ooit moeten we achter elkaar staan en er voor elkaar zijn om deze moeilijk tijd door te komen.

Verspreiding die kan worden vermeden, moet worden vermeden om kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Wij begrijpen dan ook de tot nu toe genomen maatregelen. Dit ondanks dat we beseffen dat de maatregelen verregaande gevolgen heeft voor betrokkenen bij en bezoekers van ProefMei.

Bestuur
Het bestuur van ProefMei en hun partners hebben besloten de komende drie weken met elkaar te bekijken wanneer en of ProefMei plaats kan vinden dit jaar. Uiteraard is dit geen leuk nieuws, want dit besluit geeft aan dat er iets aan de hand is dat we serieus moeten nemen en dat doen wij dan ook.

,,We moeten deze situatie met elkaar doorkomen", zegt voorzitter Dennis van Tilborg. ,,In het geval van ProefMei komt het wel goed: als ProefMei wordt verzet en we u een nieuwe datum kunnen melden, is het nieuws dat erachter schuilgaat het allerbelangrijkste: dan hebben we de strijd tegen het virus gewonnen." [l]