Afbeelding
Foto:

Selectie-elftallen MOC'17 verhuizen naar zaterdag

BERGEN OP ZOOM - Het bestuur van MOC'17 heeft afgelopen week besloten om met de selectie-elftallen van MOC-1 en MOC-2 op de zaterdag te gaan voetballen. Vooral de leden hebben de afgelopen tijd aangegeven graag op zaterdag te willen voetballen en die wens wordt vanuit het bestuur gerespecteerd.

Nu het bestuur dit besluit genomen heeft, moet het nog wel goedgekeurd worden door de KNVB. "Het voornemen is dan ook om hiermee te starten met ingang van het seizoen 2020-2021." Of dat gaat lukken is afhankelijk van de KNVB, maar dat moet volgens MOC'17 normaal gesproken 'geen probleem opleveren'. De overige zondag senior elftallen blijven gewoon op zondag actief.

Het besluit om op zaterdag te gaan voetballen komt niet uit de lucht vallen. Enkele maanden geleden werd er al een bijeenkomst georganiseerd met een groot aantal leden. "Deze gesprekken gecombineerd met de uitkomsten van de recent gehouden enquĂȘte hebben mede geleid tot het genomen besluit", meldt Jurgen van Zwol namens het bestuur.

"Wat extra en zeker zwaarwegend heeft meegespeeld is de wens van het merendeel van de selectie (MOC-1 en MOC-2) om op zaterdag te gaan spelen. Al deze elementen gecombineerd heeft het bestuur doen besluiten de wensen van de leden te respecteren en het besluit te nemen." Het bestuur komt op een later moment nog met een uitgebreide toelichting in een Algemene Ledenvergadering, maar vanwege het Coronavirus is dat op dit moment niet mogelijk. "Maar, we moeten voor 1 mei de aanmelding bij de KNVB gedaan hebben, vandaar dat we als bestuur alvast dit besluit hebben genomen."