Prikbord

Actualiteit op website: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken. Wij proberen deze site zo actueel mogelijk te houden.
Openstelling OLV van Lourdeskerk doordeweeks: Iedere werkdag is de OLV van Lourdeskerk geopend om in de kerk een kaarsje aan te steken, van 09.30 uur tot en met 11.30 uur. De Lourdesgrot is gesloten.
Uitzending ReliVisie Extra: Vrijdag 27 maart 10.00 uur, een extra uitzending van ReliVisie. Met vooruitblik op de zondag, intenties en nieuws uit de parochies en gemeenten. Herhalingen op vrijdag, in het weekend en op de website: www.zuidwesttv.nl/tv/relivisie
Extra Urbi et Orbi door paus Franciscus: Op vrijdag 27 maart om 18.00 uur gaat paus Franciscus voor in een extra gebedsdienst en verricht de zegen Urbi et Orbi, voor de stad Rome en voor de Wereld. Hij nodigt alle gelovigen uit zich dan met hem in gebed te verenigen.
Openstelling kerken op zondag: In de R.-K. Lievevrouweparochie zullen beide kerken iedere zondag een uur open zijn: de St.-Gertrudiskerk opent iedere zondag van 13.00 tot 14.00 uur (ingang Kerkstraat). De OLV van Lourdeskerk opent iedere zondag van 14.30 tot 15.30 uur (ingang via de rechter deur). We vragen aan de bezoekers om daarbij de gevraagde afstand te houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is, niet te komen maar thuis te bidden. We zien er op toe dat er niet meer dan honderd mensen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. In de kerken wordt het Allerheiligste uitgesteld. U kunt een kaarsje branden bij het Sacrament. Er staat een mand waar u een gave voor de Voedselbank kunt indoen. U kunt de overweging van de zondag op papier mee naar huis nemen.
Intenties: Voor de intenties van het weekend van 27 en 28 maart wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek, alsmede in de viering op dinsdagmorgen in de OLV van Lourdeskerk. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 13 april. Graag hierover contact opnemen met het parochiebureau: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Tienergroep On the Move online: Tienergroep On the Move komt voorlopig online bij elkaar. De leiders maken een filmpje en de tieners kunnen met hun familieleden de spelletjes thuis doen en de vragen over de Bijbel samen beantwoorden.
24 uur voor de Heer: Zaterdag 28 maart van 2.00 - 7.00 uur Gebed voor de Heer in de OLV van Lourdeskerk gaat door. Ook hier de gevraagde afstand houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is, niet te komen maar thuis te bidden.
Aanschaf huispaaskaarsen: Tot maandag 30 maart kunt u een huispaaskaars bestellen bij het parochiebureau en bij de OLV van Lourdeskerk. Alleen bij contante betaling (€ 17,50) wordt uw huispaaskaars besteld. De paaskaarsen kunnen vanaf Eerste Paasdag worden opgehaald in de OLV van Lourdeskerk, wanneer de kerk open is.
Paasverhaal om thuis voor te lezen: Op woensdag 1 april publiceren we op de website de tekst van een Paasverhaal voor kinderen. Ouders kunnen thuis met hun kinderen lezen wat Jezus en zijn leerlingen meemaakten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Voor iedere dag is er een kleine opdracht. Het paasverhaal is een bewerking van de Paasactiviteit, die anders in de kerk gehouden zou worden.
Vieringen en activiteiten afgelast vanwege het Coronavirus: In de R.-K. Lievevrouweparochie zijn t/m Tweede Paasdag 13 april, de weekvieringen en de vieringen op zaterdag en zondag in onze beide kerken en op alle andere locaties waar gevierd wordt, afgelast. Op www.lievevrouweparochie.nl vindt u een actueel overzicht van alle activiteiten die niet doorgaan.
Ziekenzalving en ziekenzegen: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk. Ook in verpleeghuizen is dit dus mogelijk. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. [l]