RK Lievevrouweparochie zendt Paasvieringen live uit via ZuidWestTV

BERGEN OP ZOOM - De R.-K. Lievevrouweparochie zendt de vieringen van het Paastriduüm live uit via ZuidWestTV. De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag worden opgenomen in de OLV van Lourdeskerk.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen parochianen vrije toegang hebben bij een religieuze bijeenkomst, heeft pastoor Paul Verbeek ervoor gekozen om de vieringen uit te zenden. Parochianen van het hele uitzendgebied van ZuidWestTV kunnen zo via de televisie verbonden zijn en op afstand het feest van Pasen meevieren.

Paasvieringen vormen één geheel

Pastoor Paul Verbeek: “Het is belangrijk dat we deze vieringen kunnen uitzenden, omdat deze niet landelijk worden uitgezonden en wij daarin dus voorzien in een leemte. In het Paastriduüm vieren we de kern van ons geloof. Het Paastriduüm hoort wezenlijk bij Pasen en bij de viering van Eerste Paasdag, die op de landelijke televisie wordt uitgezonden. De vieringen vormen samen één viering, verdeeld over drie dagen.”

Pastoor Verbeek is dankbaar dat het uitzenden van de vieringen wordt mogelijk gemaakt: “We zijn dankbaar dat zoveel mensen het Triduüm op deze manier op afstand mee zullen kunnen vieren. Dat kan alleen dankzij de inspanningen van ZuidWestTV en de bijdrages van ZuidWestTV, tanteLouise en de zusters Franciscanessen van Bergen op Zoom.”

Live uitzendingen

De vieringen worden live uitgezonden vanuit de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Het pastoraal team van de R.-K. Lievevrouweparochie gaat voor. De drie uitzendingen beginnen op 9, 10 en 11 april om 19.00 uur.

Collecte & intenties

De collectes tijdens deze Paasvieringen vinden deze keer via overschrijving plaats. Parochianen en kijkers kunnen nu al hun gift overmaken op NL52 RABO 0106 1890 93 tnv R.-K. Lievevrouweparochie. De gift wordt gebruikt om de versiering van de kerk en de voortgang van het pastoraat in deze tijd, mogelijk te maken.

U kunt voor de vieringen een intentie opgeven. Neemt u daarvoor contact op met het Parochiecentrum via 0164-233574 of info@lievevrouweparochie.nl. Het huidige tarief voor een misintentie/gebedsintentie is € 11,00. U kunt deze contant betalen door het geld in een gesloten enveloppe in de brievenbus aan de Burg. Stulemeijerlaan 8 te doen. U kunt het geld ook storten op rekening NL52 RABO 0106 1890 93 t.n.v. R.-K. Lievevrouweparochie.

ZuidWestTV

De uitzendingen zijn live te bekijken op ZuidWestTV. ZuidWest TV is te zien in de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk via kanaal 40 van Ziggo. In de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale KPN kanaal 1420. Via XS4ALL 596 en Telfort kanaal 1420. Via Vodafone op kanaal 792. Heeft u Tele2, klik dan hier over hoe u de zender kunt ontvangen. U kunt ook kijken via www.zuidwesttv.nl of facebook.com/ZuidWestTV. Analoog is ZuidWest TV te zien in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz. [l]