Prikbord

Actualiteit op website: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken. Wij proberen deze site zo actueel mogelijk te houden.
Paasvieringen live uitgezonden via ZuidWestTV: Op 9, 10 en 11 april worden om 19.00 uur de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake live uitgezonden via ZuidWestTV. Het pastoraal team gaat dan voor in de OLV van Lourdeskerk. Omdat daar geen parochianen bij kunnen zijn, kunt u via de televisie op afstand mee vieren. De drie vieringen vormen samen één geheel, met als thema "Denk aan Mij!". U kunt voor deze vieringen een intentie opgeven via het parochiecentrum. De collectes van deze Paasvieringen vinden deze keer via overschrijving plaats. U kunt nu al uw gift overmaken op NL52 RABO 0106 1890 93 tnv R.-K. Lievevrouweparochie. De gift wordt gebruikt om de versiering van de kerk en de voortgang van het pastoraat in deze tijd, mogelijk te maken.
Vieringen en activiteiten afgelast tot en met 1 juni 2020: Op 23 maart kondigde het kabinet een verscherping aan van de maatregelen rond de bestrijding van het Coronavirus. Daarom zijn in de R.-K. Lievevrouweparochie t/m Tweede Pinksterdag 1 juni, alle weekvieringen en de vieringen op zaterdag en zondag in onze beide kerken en op alle andere locaties waar gevierd wordt, afgelast. Ook alle bijeenkomsten en activiteiten vervallen tot en met 1 juni. Hiermee vervallen nu ook de weekvieringen in de OLV van Lourdeskerk.
Doordeweekse openstellin: Alleen de OLV van Lourdeskerk is in de ochtenden op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur geopend voor gebed, om een kaarsje aan te steken of om een gave te doen voor de Voedselbank.
Parochiecentrum: Het parochiecentrum blijft telefonisch en per e-mail bereikbaar op 0164 233574 en info@lievevrouweparochie.nl, iedere werkdag van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 15.30 uur. U kunt daar uw intenties doorgeven, een kaarsje op laten steken in de OLV van Lourdeskerk of te vragen om een pastoraal gesprek per telefoon.
Intenties: Voor de intenties van het weekend van 4 en 5 april wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 1 juni. Hierover contact opnemen met het Parohiecentrum: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Nieuwsbrief: U kunt zich vanaf nu abonneren op onze wekelijks te verschijnen nieuwsbrief, door een e-mail te sturen naar lievevrouweparochie@gmail.com
Tienergroep On the Move online: Tienergroep On the Move komt voorlopig online bij elkaar. De leiders maken een filmpje en de tieners kunnen met hun familieleden de spelletjes thuis doen en de vragen over de Bijbel samen beantwoorden.
Eerste Heilige Communie verzet: Door de maatregelen rondom het corona-virus hebben we helaas de Eerste Heilige Communie naar mei 2021 moeten verplaatsen. In het nieuwe jaar beginnen we met een feestelijke herstart van de voorbereiding.
Palmtakjes: U kunt vanaf maandag 6 april een gezegend palmtakje ophalen tijdens de doordeweekse openstelling van de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur.
Palmpaasstok thuis maken: In plaats van de Kidskerk (woensdagmiddag 1 april), kunnen de kinderen thuis hun palmpaasstok maken. Kijk op onze website om te kijken hoe je er zelf een maakt en wat alle voorwerpen betekenen.
Paasverhaal om thuis voor te lezen: Op woensdag 1 april publiceren we op de website de tekst van een Paasverhaal voor kinderen. Ouders kunnen thuis met hun kinderen lezen wat Jezus en zijn leerlingen meemaakten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Voor iedere dag is er een kleine opdracht. Het paasverhaal is een bewerking van de Paasactiviteit, die anders in de kerk gehouden zou worden.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team onder toepassing van de thans geldende voorschriften.
Paasprentje ophalen of bestellen: Bij het feest van Pasen geeft het pastoraal team opnieuw een paasprentje uit, met paasgedachte en groet. Op afstand wenst het pastoraal team u toch een Zalig Pasen. U kunt vanaf dinsdag 14 april een paasprentje ophalen tijdens de doordeweekse openstelling van de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur. Bent u niet in de gelegenheid het prentje op te halen, stuur een mail met uw naam en adres naar info@lievevrouweparochie.nl of bel het Parochiecentrum tel. 0164 233574. Dan krijgt u het prentje thuisbezorgd. [l]