Pastoraal hoekje

Beste mensen,

Al een paar weken zitten we nu thuis. Het is vreemd hoe het leven veranderd is. Naar de supermarkt gaan, gaat in een hele rare sfeer. Zoveel mogelijk werk gaat digitaal en ik bel mijn telefoonrekening tot recordhoogte.

Tegelijk is al dat contact er vooral, om me ervan te vergewissen, dat het met familie en vrienden nog steeds goed gaat. Ik besef dat voor anderen deze tijd een donkere nachtmerrie is. Voor de mensen die ziek zijn, of dat vrezen te zijn. Voor de mensen die zorg moeten bieden, voor de families die hun naasten niet kunnen bezoeken.

In onze kerken is het stil. Het zal ook stil blijven komend weekend. In gedachte zie ik hoe de kinderen daar vorig jaar liepen, in een vrolijke processie, met hun palmpaasstokken. We haalden Jezus binnen, als Koning in Jeruzalem.

Nu vieren we dit thuis, voor de televisie. En kunnen kinderen op onze website kijken hoe je thuis een Palmpaasstok kunt maken. Nu wordt voor ons waar, wat Joodse mensen al veel langer beleven rond hun Pesachfeest: "Vandaag hier, morgen in Jeruzalem". Dit jaar thuis, volgend jaar weer in een volle kerk. Ik zie er naar uit, zoals het psalmvers zegt: "Mijn ziel verlangt naar de Heer, meer dan wachters naar de morgen, meer dan wachters uitzien naar de morgen."(Psalm 130:6)

Ik hoop dat het u goed mag gaan!

Pastor Fredi Hagedoorn