Afbeelding
Foto: NOS

'Beperkende maatregelen gewoonweg noodzakelijk'

'Blijf thuis! Hou vol!' De oproep van minister-president Mark Rutte namens de regering bereikt godzijdank steeds meer mensen. En gelukkig lijken ook steeds meer mensen ervan doordrongen te zijn dat dit de enige manier is om het verschrikkelijke coronavirus uiteindelijk het hoofd te bieden.

Het land is niet op slot. Er wordt gewerkt, en als dat kan doen we dat thuis.

Buiten komen we alleen voor de noodzakelijke boodschappen, voor een wandeling - al of niet met de hond - en voor de noodzakelijke frisse neus. En we houden 1,5 meter afstand van elkaar.

Noodzakelijk

De beperkende maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april en niet uit te sluiten valt dat het nog langer gaat duren. "Dit heeft een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar is gewoonweg noodzakelijk", stellen de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

Economie

VNO-NCW en MKB-Nederland blijven daarom iedereen oproepen zich te houden aan de 1.5 meter afstandsregel: "Zo kan alles wat open is zoveel mogelijk doorgaan op een veilige manier, en voorkomen we verdere schade aan de economie en onnodig verlies van werk en inkomen van mensen", stellen de organisaties.[l] FOTO NOS