Prikbord

Actualiteit op website en facebook: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken. Wij proberen deze site zo actueel mogelijk te houden. U kunt ons ook vinden op facebook.com/lievevrouweparochie
Nieuwsbrief: U kunt zich vanaf nu abonneren op onze wekelijks te verschijnen nieuwsbrief, door een e-mail te sturen naar lievevrouweparochie@gmail.com
Chrismamis: Op woensdag 8 april kunt u om 19.00 uur de Chrismamis vanuit de kathedraal in Breda, volgen via een livestream op www.youtube.com/user/bisdombreda
Filmpje voor tieners en jongeren over de Goede Week: Op woensdag 8 april komt om 19.15 uur een filmpje voor tieners en jongeren online op YouTube.
Paasverhaal om thuis voor te lezen: Op de website staat een tekst van een Paasverhaal voor kinderen, wat ouders samen met hen kunnen lezen of beluisteren.
Paasvieringen live uitgezonden via ZuidWestTV: Op 9, 10 en 11 april worden om 19.00 uur de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake live uitgezonden via ZuidWestTV. Het pastoraal team gaat voor in de OLV van Lourdeskerk. Omdat daar geen parochianen bij kunnen zijn, kunt u via de televisie op afstand mee vieren. De drie vieringen vormen samen één geheel, met als thema "Denk aan Mij!". U kunt voor (één van) deze vieringen een intentie opgeven via het parochiecentrum, 0164-233574. De collectes van deze Paasvieringen vinden deze keer via overschrijving plaats. U kunt nu al uw gift overmaken op NL52 RABO 0106 1890 93 tnv R.-K. Lievevrouweparochie ovv Paascollecte. De gift wordt gebruikt om de versiering van de kerk en de voortgang van het pastoraat in deze tijd, mogelijk te maken.
Liturgieboekjes online: Deze week komen de misboekjes voor de drie vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag op www.lievevrouweparochie.nl, zodat u thuis kunt meebidden. Én een boekje voor de Kruisweg om 15.00 uur. Als u belt met het Parochiecentrum 0164 233574, dan kunt u een afspraak maken om ze aldaar op te halen.
Eerste Paasdag: Op 12 april viert pastoor Paul Verbeek in beslotenheid de mis. U kunt om 10.00 uur naar de viering vanuit de Ontmoetingskerk op ZuidWestTV kijken, of naar de eucharistieviering om 11.00 uur op NPO 2.
Paasprentje ophalen of bestellen: Bij het feest van Pasen geeft het pastoraal team opnieuw een paasprentje uit, met paasgedachte en groet. Op afstand wenst het pastoraal team u toch een Zalig Pasen. U kunt vanaf dinsdag 14 april een paasprentje ophalen tijdens de doordeweekse openstelling van de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur. Bent u niet in de gelegenheid het prentje op te halen, stuur een mail met uw naam en adres naar info@lievevrouweparochie.nl of bel het Parochiecentrum tel. 0164 233574. Dan krijgt u het prentje thuisbezorgd.
Tulpenactie voor woonzorgcentra: Op Stille Zaterdag 11 april bezorgen we tulpen bij de bewoners van Stuijvenburgh en Moermont. U kunt nog tot en met woensdag 8 april uw gift van € 5,- voor een bos tulpen overmaken op NL33INGB 0001069239 tnv R.-K. Lievevrouweparochie ovv Tulpenactie Pasen.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart
: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, onder toepassing van de thans geldende voorschriften. Dat betekent dat er maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn in de kerk, met inachtneming van de onderlinge afstand.
Parochiecentrum: Het parochiecentrum blijft telefonisch en per e-mail bereikbaar op 0164-233574 en info@lievevrouweparochie.nl, iedere werkdag van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 15.30 uur (behalve op vrijdagmiddag). U kunt daar uw intenties doorgeven, een kaarsje op laten steken in de OLV van Lourdeskerk of te vragen om een pastoraal gesprek per telefoon.
Doordeweekse openstelling: Alleen de OLV van Lourdeskerk is in de ochtenden op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur geopend voor gebed, om een kaarsje aan te steken of om een gave te doen voor de Voedselbank. U kunt daar in de Goede Week een palmtakje afhalen.
Vieringen en activiteiten afgelast: Alle bijeenkomsten en activiteiten vervallen t/m 1 juni 2020. Ook weekvieringen OLV van Lourdeskerk.[l]