Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Een 'dikke duim' voor het supermarktpersoneel

HALSTEREN - De supermarktmedewerkers van PLUS Halsteren zijn afgelopen week in het zonnetje gezet door Roparunteam Altijd Eentje Te Veel. De supermarkt staat al jaren klaar voor het Roparunteam, maar staat nu ook klaar voor alle inwoners van Halsteren. "Daarom willen we ze bedanken voor het sponsoren, maar ook voor hun inzet tijdens de coronacrisis", aldus het Roparunteam.

DOOR REMKO VERMUNT

Roparunteam Altijd Eentje Te Veel bestaat uit zo'n 27 teamleden uit Halsteren en Bergen op Zoom. Dit jaar zouden ze voor de twaalfde keer meedoen aan de Roparun om geld in te zamelen voor mensen met kanker. De Roparun gaat echter niet door vanwege het coronavirus. "Dat is balen natuurlijk. We waren er eigenlijk al helemaal klaar voor. Alles was compleet en alles was geregeld. Van het vervoer tot de slaapplekken", vertelt Christiaan van der Vlugt. Het meeste hebben ze af kunnen zeggen of door kunnen schuiven naar volgend jaar. "Het vervoer is voor 2021 bijvoorbeeld al geregeld."

Boodschappenlijstje

Eén van de sponsoren die al negen jaar voor het team klaarstaat is de PLUS in Halsteren. "Ieder jaar staan ze voor ons klaar. We hoeven alleen een boodschappenlijstje in te leveren en de dag voor ons vertrek staat alles klaar", legt teamlid Peter van der Graaf uit. Daarnaast mag het team ook jaarlijks een box bij de emballagemachine zetten, waardoor mensen hun emballagebon kunnen doneren. "En daarom willen we deze keer iets terug doen voor de supermarkt."

Grote druk

Want, het supermarktpersoneel staat tijdens de coronacrisis onder een grote druk. "Ze staan nu niet alleen voor ons klaar, maar eigenlijk voor heel Halsteren." En dat is soms best zwaar, bevestigt ook eigenaar Rik Linssen. "We krijgen gelukkig veel hulp van de jongeren. De scholen zijn nu toch dicht, dus ze vinden het fijn om soms toch even buiten de deur te komen." Toen de coronacrisis net was uitgebroken, werd er opgeroepen om vooral thuis te blijven als je lichte gezondheidsklachten had. "Toen zat opeens de helft van mijn vulploeg thuis, terwijl de mensen massaal kwamen hamsteren. Dat was even schrikken, maar gelukkig valt het nu allemaal wel mee. De jongeren zijn erg flexibel en ze helpen ons er doorheen. Al doen we dit natuurlijk met z'n allen, ook de rest van het personeel werkt keihard."

Dikke duim

En daarom werden zij afgelopen week door het Roparunteam Altijd Eentje Te Veel even in het zonnetje gezet met een kleinigheidje. Alle medewerkers ontvingen een sleutelhanger in de vorm van een handje met een dikke duim omhooggestoken. "We willen jullie een dikke duim geven voor wat jullie doen." In de sleutelhanger zit tevens een lampje én je kan hem gebruiken als stylus voor je tablet of telefoon.

Ambulancepost

Eén dag eerder ging het Roparunteam ook langs de Ambulancepost in Bergen op Zoom. Daar brachten ze een bezoek aan teamlid Twan Franken, één van de fietsers van het team. "Omdat Twan altijd voor ons klaar staat en omdat jullie altijd voor iedereen klaar staan - zeker in deze corona-tijd - hebben we ook daar een klein aardigheidje voor iedereen op de ambulancepost gebracht."

Acties

Ondertussen blijven de leden van het Roparunteam gewoon allemaal trainen. "De mensen met kanker hebben ook tijdens de coronacrisis nog kanker. De acties die we hebben, maken we dus gewoon af en het geld dat we inzamelen maken we straks over naar de Roparun", vertelt Christiaan. Wie het team wil steunen, kan meedoen aan de AETV-run. "Het is een run die je kan lopen wanneer, met wie en waar je wil", legt Van der Graaf uit. Je koopt via de website een ticket voor tien euro. Daarna ga je op eigen gelegenheid vijf kilometer lopen, zwemmen, steppen of wat je maar wil." Die activiteit moet je wel registreren via je telefoon en een screenshot daarvan stuur je als bewijs naar het team. "Wij plaatsen dat op onze Facebookpagina en wij sturen je in ruil daarvoor een toffe medaille." Vorig jaar stond de medaille in het teken van Parijs, dit jaar is gekozen voor Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.aetv.nl [l]