Afbeelding
Foto: Bergen op Zoom

Nieuwe website voor Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft haar nieuwe website gelanceerd. Achter de schermen werd al een tijdje gewerkt aan de website die beter moet aansluiten op de wensen en informatiebehoefte van bezoekers. "Belangrijke informatie is nu eenvoudig te vinden en ook op het gebied van toegankelijkheid is er veel veranderd", aldus de gemeente.

De afgelopen weken konden websitebezoekers de nieuwe website al proberen. "Dit leverde tientallen reacties op. Deze feedback gebruikte het projectteam om de website verder te verbeteren." De nieuwe website is nu bijvoorbeeld op ieder apparaat goed te gebruiken én bezoekers met een visuele beperking kunnen gebruikmaken van een voorleeshulp. Daarnaast is ook het raadsinformatiesysteem helemaal vernieuwd. Dit systeem wordt vooral gebruikt door de gemeenteraad, maar ook inwoners kunnen hier terecht om de agenda te zien van raadsvergaderingen, schriftelijke vragen en raadsmededelingen. "Onderdeel van het systeem is ook een applicatie (app) om agenda’s en vergaderstukken te ontvangen. Die app heet iBabs-pro. Deze app is niet alleen voor de raadsfracties beschikbaar, maar ook voor inwoners." De inloggegevens hiervoor zijn: Uw organisatie: bergenopzoom, E-mailadres: burger, Wachtwoord: burger.


De komende tijd blijft de gemeente werken aan het verbeteren van de website waar dat nodig is. "Een website is nooit af. Daarom is er veel aandacht voor het actueel en toegankelijk houden van de site en het monitoren van de informatiebehoefte van de websitebezoeker. We organiseren regelmatig gebruikerstesten om de website controleren op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en actualiteit." Tips en verbeterpunten voor de nieuwe website hoort de gemeente graag. "Op iedere webpagina kan de bezoeker een reactie achter te laten. Reacties kunnen ook per mail naar: communicatie@bergenopzoom.nl." [l]