FOTO MERIJN SITSEN
FOTO MERIJN SITSEN Foto: Merijn Sitsen

Gebouw-T sluit zich aan bij 'Bewaar je ticket, geniet later'

BERGEN OP ZOOM - Gebouw-T heeft zich, net als vele andere podia en theaters, aangesloten bij het landelijke initiatief 'Bewaar je ticket, geniet later'. Binnen dit initiatief vragen Nederlandse concertzalen en poppodia aan bezoekers om hun tickets te behouden om zo de culturele sector te ondersteunen. "Zo help je de culturele branche overeind te blijven".

Het coronavirus raakt ons allemaal. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren en ook sportwedstrijden gaan veelal niet door. De verschillende brancheverenigingen hebben daarom de handen ineengeslagen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Passende oplossing

Veel poppodia en concertzalen proberen dan ook met passende oplossingen te komen voor bezoekers. "Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig." Is zo'n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. "Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, wedstrijd, festival, concert of tentoonstelling."

Uitdagende tijden

Het initiatief krijgt steun van onder andere minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: "Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten." [l]