Afbeelding
Foto:

GBWP wil duidelijkheid over Antoniusplein in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - 'Waarom is er nog steeds geen plan gepresenteerd voor het Antoniusplein in Lepelstraat?' Dat willen GBWP-raadsleden Betsy de Kock en Maarten van Eekelen weten van Stadlander, maar ook van de gemeente Bergen op Zoom. De bewoners van de voormalige seniorenwoningen moesten in 2018 hun woning verlaten, maar sindsdien is er niets meer met het pand gebeurd. "De mensen die moesten verhuizen voelen zich belazerd", aldus de twee raadsleden.

De verontwaardiging en boosheid van bewoners is volgens GBWP gebaseerd op het feit dat er, vanaf pakweg 2012/2013, nog maar drie van de acht woningen bewoond werden door huurders van Stadlander. Zij kregen in 2017 te horen dat ze tot oktober 2018 de tijd kregen om een nieuwe woning te vinden. "Deze verhuizingen vonden allemaal plaats eind 2017 en begin 2018. Sindsdien worden alle acht woningen verhuurd tegen anti-kraaktarief."

Sindsdien vragen bewoners en de dorpsraad volgens GBWP regelmatig naar de stand van zaken. "Steeds een ontwijkend antwoorden en andere prioriteiten. Onlangs is een van de woningen voorzien van zonnepanelen. Dan 'breekt de klomp' bij diverse Lepelstraters. Zulke acties zijn onbegrijpelijk en zeker op woningen, waar een nieuw plan voorzien was. Logische reacties, want zonnepanelen installeer je niet voor even. Er is geen communicatie met bewoners geweest. Dus zij en wij snappen er niets meer van."

En daarom wil GBWP nu duidelijkheid over de woningen. "Waarom moesten de woningen op stel en sprong leeg opgeleverd zijn voor 1 oktober 2018? En bent u het GBWP eens dat er betere communicatie had moeten plaatsvinden, zeker als nu op een van de te slopen woningen zonnepanelen zijn aangebracht?" [l]